Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ...

333a 
Ανωνύμου του Έλληνος

Άμα είσαι ξεφτιλισμένος γερμανοτσολιάς δεν προλαβαίνεις να μαζεύεις καρπαζιές και ροχάλες ξένων αφεντικών και να λες δήθεν αδιάφορα στον εγχώριο όχλο: Πάλι βρέχει! Πριν κοπάσουν οι πλατωνικοί πανηγυρισμοί ΣΥΡΙΖΑίων δοσίλογων, ενώ οι μόδιστροι ετοίμαζαν την μεγαλοπρεπή γραβάτα, που επιτέλους θα φορούσε ο άνευ Τσίπ(ρ)ας θαλαμοφύλακας Γκραικυλίας με την ευκαιρία ρύθμισης του χρέους (που ουδέποτε είχες) από εταίρες του Δ’ Γερμανικού Ράιχ (κατ’ ευφημισμόν Ευρωπαϊκή Ένωση), «παίχτηκε στην Ρώμη το παιχνίδι» - να παραφράσουμε τον Αλεξανδρινό μέγιστο ποιητή! 


Με άδεια χέρια γύρισαν από τις Βρυξέλλες, παρότι είχαν υπογράψει (μεταφράσει από τα αγγλικά) και ψηφίσει το Τέταρτο Μνημόνιο με τα πιο σκληρά μέτρα για φέρετρο. Τί χλαπάτσα ήταν αυτή... σύντροφοι; Ούτε πρεζοδόση, που όλη θα πάει στην αποπληρωμή των ξένων νταβατζήδων, ούτε για τα μάτια του κόσμου, μια τόση δα ρυθμισούλα, μανουβρίτσα για εσωτερική κατανάλωση του όχλου, έστω ένα παρηγορητικό λογάκι για το... χρέος, χάριν πολιτικής επιβίωσης στου Μαξίμου;

Παίχτηκε ξανά έωλο παραμύθι των θεμελιωδών διαφορών εταίρων του Δ΄ Ράιχ και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου -σφάζονται τάχα στην ποδιά της Γκραικυλίας!- και οι αποφάσεις θα ληφθούν πιθανότατα στις 15 Ιουνίου, τάχα για να συζητηθούν διεξοδικότερα (διάβαζε: Θα πιουν κι άλλο τσάι καλαμπουρίζοντας πώς θα την φέρουν αποτελεσματικότερα στους μαλάκες Γκραικυλίας. Φυσικά και υπάρχουν αντιθέσεις ενδοϊμπεριαλιστικές, πλην είναι ελεγχόμενες και αξιοποιούνται από τα ξένα αφεντικά για να σφυρηλατούνται νέα πιο σφικτά δεσμά για τους ραγιάδες της Αποικίας. Γιατί να σκοτιστούν οι ξένοι επιβήτορες

Το πείραμα πάει ρολόι. Τις μέρες, που η Βουλή ψήφιζε το ογκωδέστατο νομοσχέδιο - ουδείς το διάβασε- με την λαίλαπα περικοπών σε συντάξεις και άλλα υπερβολικά προνόμια των εργαζομένων, ο διεφθαρμένος, ηλίθιος, ψεκασμένος δια της οθόνης όχλος της Γκραικυλίας συνέχιζε τον ύπνο του! 

Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα δεν αριθμούσε πάνω από 15.000 κόσμο. Αφαιρέστε τα μπλοκ του Κ.Κ.Ε. και του ΠΑ.Μ.Ε. με τους κάθε φορά, αναλόγως συνθηκών, από δέκα έως δεκαπέντε χιλιάδες διαδηλωτές, που κατεβαίνουν μαχητικά στους δρόμους, και βγάλτε συμπεράσματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: