Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΠΑΓΕΣ – ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ

 Γράμμα και γραφή:


ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΠΑΓΕΣ – ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ 


Τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες γεγονότων πλήρους καταστροφής των ιχθυοαποθεμάτων στον Κορινθιακό Κόλπο. Αυτουργοί συγκεκριμένες βιζότρατες και γρι – γρι που ¨πετσόκοψαν ¨ το σύνολο των μικρών τόνων ( ντάσκες). 


Το βάρος τους κυμαίνονταν από 6-8 κιλά, όταν ενηλικιωθούν ζυγίζουν περίπου 50 κιλά, δηλαδή πολύ μικρά για αλίευση και υπολογίζουμε ότι αλιεύτηκαν πολλές δεκάδες χιλιάδες κιλά. 

Πληροφορηθήκαμε από αλιείς, ότι πριν από δύο χρόνια έγινε ένα παρόμοιο γεγονός που αλιεύτηκαν τότε πάνω από δεκαπέντε τόνους ντάσκες. Η πρακτική αλίευσης που εφαρμόζεται και τα σκουπίζει όλα στο βυθό είναι η εξής.

 Παρακολουθούμε με τα ηλεκτρονικά όργανα τα κοπάδια των ψαριών και αφου τα οδηγήσουμε ή τα εγκλωβίσουμε σε κλειστή θάλασσα πέφτουμε όλοι πάνω τους και τα ¨ πετσοκόβουμε¨. Αυτοί δεν είναι αλιείς.

 Είναι ¨τυχοδιώκτες¨ ¨επικίνδυνοι πιστολέρο¨ ¨γκάγκστερς ¨ της θάλασσας.

 Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ οι ΠΟΛΙΤΕΣ τι κάνουμε για να υπερασπιστούμε την ύπαρξη της ζωής στην θάλασσα και της δικής μας κατ΄επέκταση. Οι “συμπατριώτες” μας αυτοί αλιείς τι κάνουν. Ακολουθούν την λογική του αρπαχτικού ¨ ¨ ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ το ίδιο ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ¨ . 

Αυτή η παρακμιακή λογική και πρακτική μας οδηγεί πολλές δεκαετίες πίσω. Οι εν λόγω ιδιοκτήτες αλιευτικών σκαφών ¨ έχουν ανοίξει πόλεμο στους φυσικούς πόρους του Κορινθιακού¨ και κατ΄ επέκταση στους ΠΟΛΙΤΕΣ που ζουν γύρω απ΄αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: