Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

ΕΝΑ ..ΨΥΓΕΙΟ ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ 79 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ..


ΕΝΑ ..ΨΥΓΕΙΟ ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ 79 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ..


Παρ' όλ' αυτά δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί από την εταιρία η ανάκλησή του..


Η πυρκαγιά στον ουρανοξύστη Γκρένφελ, που στοίχισε τη ζωή σε 79 ανθρώπους, ξεκίνησε από ένα ψυγείο μάρκας Hotpoint, μοντέλου FF175BP.
Αυτό επιβεβαίωσαν οι αστυνομικές αρχές του Λονδίνου, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Express.


Μάλιστα, ανώτερα στελέχη της Πυροσβεστικής έχουν ζητήσει εδώ και καιρό να απαγορευτεί η πώληση παρόμοιων ψυγείων, καθώς στο πίσω μέρος τους είναι επενδεδυμένα με εύφλεκτο υλικό, γεγονός που τα καθιστά επικίνδυνα, όπως αναφέρει η Mirror.

Ο Andy Vaughan-Davies, ανώτερο στέλεχος της Πυροσβεστικής του Λονδίνου, δήλωσε: "Μόλις ένας σπινθήρας αναφλεγεί στον συμπιεστή που τροφοδοτεί τον καταψύκτη, αρκούν μόλις 90 δευτερόλεπτα πριν το ψυγείο τυλιχτεί στις φλόγες.

Ο αφρός που χρησιμοποιείται για την μόνωσή τους είναι εξαιρετικά εύφλεκτος και είναι ισοδύναμος με το να έχει κάποιος τέσσερις γαλόνια βενζίνης γύρω από το ψυγείο του. Αφού αναφλέγεται, παράγει έντονη θερμότητα τρεις φορές μεγαλύτερη από αυτή της μεγάλης φωτιάς. Αυτή είναι η αιτία για μερικές από τις χειρότερες πυρκαγιές σε σπίτια που έχουμε αντιμετωπίσει.

Μόλις πάρουν φωτιά, καίγονται εξαιρετικά γρήγορα παράγοντας πυκνό καπνό και έντονη θερμότητα. Αυτό συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια, το οποίο είναι απογοητευτικό. Στις ΗΠΑ, τα ψυγεία έχουν μεταλλική επένδυση στο πίσω μέρος, οπότε δεν υπάρχει το ίδιο πρόβλημα εκεί".

To μοντέλο FF175BP της Hotpoint κατασκευαζόταν από την Indesit και από το 2006 έως το 2009 υπολογίζεται ότι έχουν πωληθεί 64.000 τεμάχια. Αργότερα, την εταιρία την εξαγόρασε η Whirlpool.
Εκπρόσωπος της εταιρίας Hotpoint δήλωσε ότι συνεργάζονται με τις αρχές σχετικά με την έρευνα που γίνεται για την πυρκαγιά στο κτήριο Γκρένφελ.
 Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η ανάκληση των ψυγείων

Δεν υπάρχουν σχόλια: