Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

44 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΔΙΨΑ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΝΙΓΗΡΑ


Νεκροί 44 μετανάστες στην έρημο, ανάμεσά τους και μωρά – Πέθαναν από τη δίψα - Media 44 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΔΙΨΑ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΝΙΓΗΡΑ


Τώρα δεν είμαστε όλοι με Βορειονιγηρινοί ; Λέω τώρα εγώ ανατριχιασμένος από τον θάνατο των παιδιών ενός κατώτερου θεού..



Τουλάχιστον 44 μετανάστες, ανάμεσα τους οποίους μωρά, βρέθηκαν νεκροί μέσα στην έρημο στην περιοχή του Αγκαντέζ, στον βόρειο Νίγηρα, ενώ επιχειρούσαν να μεταβούν στη γειτονική Λιβύη και στη συνέχεια πιθανόν στην Ευρώπη, ανακοίνωσαν σήμερα τοπικές πηγές και πηγές σε ανθρωπιστικές οργανώσεις.

«Ο αριθμός των μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους στην έρημο είναι προς το παρόν 44», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχος του Αγκαντέζ Ρίσα Φελτού. Ο Ερυθρός Σταυρός, μια ομάδα του οποίου βρίσκεται επιτόπου για να «συλλέξει ακριβείς πληροφορίες», ανέφερε επίσης πως «τουλάχιστον 44 μετανάστες βρέθηκαν νεκροί».

Σύμφωνα με μια πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας, «αυτοί οι μετανάστες από υποσαχάριες χώρες, ανάμεσα στους οποίους ήταν μωρά και γυναίκες, πέθαναν από τη δίψα επειδή το όχημά τους έπαθε βλάβη».

Το Αγκαντέζ είναι ένα σταυροδρόμι στη λαθραία διακίνηση ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να φθάσουν στην Ευρώπη. Για να καταπολεμήσει τους διακινητές, η Νιαμέι ψήφισε το 2015 έναν πολύ αυστηρό νόμο που προβλέπει ότι τα εγκλήματά τους τιμωρούνται με ποινές που μπορεί να φθάσουν τα 30 χρόνια κάθειρξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: