Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

ΤΣΙΠΡΑΣ :ΑΠΟ ΤΟ 18 ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ !

Τσίπρας σε Θεοδωράκη και Λεβέντη: Βέβαιος για το τέλος των μνημονίων-Η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει αυτοδύναμα στις αγορές - Media
 Κατά φωτοτυπία Σαμαρά!! Ποιες αγορές και με ποιον σκιαμαχείς ρε Σάντσο.. Ο λεηλατημένος λαός όχι στις αγορές αλλά ούτε σε λαϊκή αγορά δεν πάει πλέον..


Να σας το μεταφράσω: Οι πενήντα οικογένειες που φέσωσαν τον λαό θα βγουν ξανά με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου να του κάνουν το φέσι σκούφο.. Και πανηγυρίζει..


Αναλυτική ενημέρωση παρείχε χθες ο πρωθυπουργός στους δύο πρώτους πολιτικούς αρχηγούς, με τους οποίους ξεκίνησε αυτός ο γύρος επαφών του με τους επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ενημέρωση που αφορούσε τόσο στα αποτελέσματα του eurogroup όσο και στις εξελίξεις στο Κυπριακό. Επίσης, ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, εξέφρασε την πεποίθηση του για το τέλος των μνημονίων μετά και την απόφαση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, της 15ης Ιουνίου.

Ανοίγοντας τον κύκλο των επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως το χρέος μπαίνει σε τροχιά βιωσιμότητας συνδυαστικά με τις αποφάσεις του Eurogroup της 24ης Μαΐου του 2016 και του Eurogroup της 15ης Ιουνίου 2017. Καθώς, όπως διευκρίνισε ο Αλέξης Τσίπρας, το πρώτο όριζε σαφώς ως ανώτατο όριο για την αποπληρωμή των δανείων της χώρας το 15% του ΑΕΠ, ενώ στη τελευταία συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ορίστηκαν τα πρωτογενή πλεονάσματα στο 2% μετά το 2023. Συνδυαστικά οι δυο αυτές αποφάσεις συγκροτούν έναν αλγόριθμο, ο οποίος προσδιορίζει τα μέτρα για το χρέος.

   Ο πρωθυπουργός στις κατ' ιδίαν συναντήσεις που είχε χθες με τους κ.κ. Θεοδωράκη και Λεβέντη υπογράμμισε τη θετική αντίδραση των αγορών μετά την επίτευξη της συμφωνίας και το κλείσιμο της αξιολόγησης που ανοίγουν τον δρόμο για την έξοδο της χώρας μας σε αυτές (τις αγορές δηλαδή).
   Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του για το τέλος των μνημονίων, αφού για πρώτη φορά έπειτα από 7 χρόνια δεν θα υπάρξει μνημόνιο. Η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει αυτοδύναμα στις αγορές, υποστήριξε ο Αλέξης Τσιπρας.

   Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις σαφείς δεσμεύσεις των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που περιγράφονται στο κείμενο του Eurogroup της 15ης Ιουνίου και αφορούν στην ανάπτυξη καθώς και στη δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας, εξέλιξη που αποτελούσε πάγιο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης
   Το Κυπριακό, ενόψει της δεύτερης Διάσκεψης της Γενεύης, στις 28 του μήνα, αποτέλεσε το δεύτερο ζήτημα που απασχόλησε τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους δυο πολιτικούς αρχηγούς.

   Με γνώμονα την πάγια ελληνική θέση για δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως σε αυτή τη συγκυρία πρέπει να αξιοποιηθεί ο ρόλος της Κύπρου ως κράτος μέλος της ΕΕ και ζήτησε σύμπνοια των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου στα εθνικά θέματα.
   Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει συνεννόηση και στήριξη από όλα τα κόμματα καθώς τα εθνικά θέματα δεν πρέπει να αποτελούν αντικείμενο σκληρής αντιπαράθεσης, επίσης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στη Γενεύη μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά.
   Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός θα επαναλάβει τις ίδιες θέσεις και κατά τις σημερινές του συναντήσεις, διαδοχικά με τους Δημήτρη Κουτσούμπα, Φώφη Γεννηματά, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση με τον οποίον ολοκληρώνει και τον κύκλο των επαφών του.

   Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος ενημερώθηκε αναλυτικά από το πρωθυπουργό την Παρασκευή, καθώς τώρα βρίσκεται (ο κ. Καμμένος) εκτός Ελλάδας.

   Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει και το υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη το πρωί.
   Τέλος, με αφορμή τα δημοσιεύματα του Τύπου για συνομιλία του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας με καταδικασθέντα, θέμα που «σήκωσε» η αντιπολίτευση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε: «Κρίμα η ΝΔ να ταυτίζεται με επιχειρηματικά συμφέροντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: