Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΣ



 

 Τροχιοδεικτική βολή της αντιεκπαιδευτικής επιθεσης το νομοσχέδιο για την παιδεία



Παρότι εμφανίζεται ως απλή υποχρεωτική νομοθετική συμμόρφωση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον τρόπο επιλογής των διευθυντών των σχολικών μονάδων, στην πραγματικότητα αποτελεί «τροχιοδεικτική βολή» της αντιεκπαιδευτικής επίθεσης, η οποία εξελίσσεται και αναμένεται να κλιμακωθεί.




Τα παραπάνω τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε θέματα εκπαίδευσης», που συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Ο Γιάννης Δελής σημείωσε ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες για την εκπαίδευση συνιστούν ένα «τριετές μνημόνιο» για την Παιδεία. Πρόσθεσε ότι ο νόμος Διαμαντοπούλου ζει και βασιλεύει, επικαιροποιείται και τροποποιείται, αλλά ποτέ δεν καταργείται, γιατί περικλείει όλη την αστική στρατηγική για το σημερινό σχολείο της αγοράς.

«Στο νομοσχέδιο περιγράφεται με ακρίβεια ο ρόλος των διευθυντών στην υλοποίηση της κυβερνητικής εκπαιδευτικής πολιτικής», είπε. Όπως εξήγησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, πίσω από τις κορόνες περί «αξιοκρατίας» και «αντικειμενικότητας», δύσκολα μπορεί να κρυφτεί η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει ένα πιο φιλικό σε αυτόν περιβάλλον διευθυντών. Επίσης υπογράμμισε ότι ανοίγει ο δρόμος για την ενεργοποίηση των πρώτων σταδίων της «αξιολόγησης».

Αναφερόμενος στο άρθρο για τη δημιουργία ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα, επισήμανε πως «όχι μόνο είμαστε υπέρ της ανέγερσής του, η οποία και καθυστερεί, αλλά και υπέρ της δημιουργίας και άλλων λατρευτικών χώρων όπου υπάρχει ανάγκη γι’ αυτό». Ζήτησε, ωστόσο, διευκρινίσεις για την παράγραφο που προβλέπει ότι οι πόροι του τεμένους μπορεί να προέρχονται από άλλο κράτος ή άλλο διεθνή οργανισμό, καθώς και για την παράγραφο περί πρόσκλησης τρίτων προσώπων για την παροχή κάθε αναγκαίας πληροφορίας και για τη δημιουργία άμισθων θρησκευτικών επιτροπών και λοιπών γνωμοδοτικών οργάνων. Ο Γιάννης Δελής δήλωσε πως το ΚΚΕ επιφυλάσσεται για το συγκεκριμένο άρθρο στην Ολομέλεια, αφού πρώτα ακούσει τις διευκρινίσεις της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: