Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΔΗΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ

Σχόλια στο ημίφως 09.04 
Μπουρλότο και διόδια


Καθυστερημένο αλλά καλό.. Τα ανακάτεψε όλα ο Τσίπρας στο εγκαίνια των σηράγγων στα Τέμπη, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι τα συμφέροντα των εργολάβων, οι οποίοι θα εισπράττουν τα υπέρογκα διόδια: Στο σταθμό Μακροχωρίου θα είναι 2,5 ευρώ από 1,40 ευρώ σήμερα και στο σταθμό Λεπτοκαρυάς 3,2 από 1,9 ευρώ.
Από κει και πέρα ο Τσίπρας είχε δίπλα του την αντικομμουνίστρια επίτροπο  Κορίνα Κρέτσου για να διαφημίσει τη συμβολή της ΕΕ, ενώ αναφέρθηκε στους μπουρλοτιέρηδες του ΕΛΑΣ Ολύμπου, λέγοντας πως θα δώσει και το όνομα ενός αντάρτη σε μια σήραγγα. Πάντως, τις σύγχρονες αντιδράσεις του ΕΚ Λάρισας τις αντιμετώπισε με ΜΑΤ, που απώθησαν τους διαδηλωτές.


Συνακροάσεις και εργολάβοι


Η υπόθεση των συνακροάσεων στα γραφεία του ΚΚΕ, ξαναφέρνει στο προσκήνιο την καταγγελία από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων ΟΤΕ (με πλήρη στοιχεία) στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων του σχεδίου consolidation του ΟΤΕ, που εφαρμόζεται εδώ και ένα χρόνο. Ο υπό «γερμανική κατοχή» οργανισμός ούτε που ενημέρωσε ως όφειλε τη Βουλή, τις δικαστικές αρχές, ή τα εκατομμύρια των τηλεπικοινωνιακών χρηστών για τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτό το σχέδιο. Όπως τονίζει η ΑΣΕ-ΟΤΕ, εκατοντάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, υπεργολάβοι κ.λ.π. εργολαβικών εταιρειών αλωνίζουν καθημερινά στα ΚΑΦΑΟ, στους κατανεμητές, στο τηλεφωνικό δίκτυο και στα κτίρια του ΟΤΕ χωρίς κανέναν έλεγχο και επίβλεψη.

Πρακτική άσκηση στο… ΝΑΤΟ

H ευρέως διαδεδομένη στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα μαθητεία βρίσκει πεδίο εφαρμογής ακόμα και στο… ΝΑΤΟ! Πρόσφατα δημοσιεύτηκε αγγελία στην αγγλική γλώσσα που αναζητά νέους άνω των 21 ετών, πολίτες κράτους-μέλους του ΝΑΤΟ, με ιδιότητα φοιτητή πανεπιστημίου ή πρόσφατα αποφοιτήσαντα, με υποχρεωτικό το προσόν τις υψηλού επιπέδου γνώσεις Αγγλικών και Γαλλικών. Η άγρια εκμετάλλευση της νεολαίας πλέον δεν γνωρίζει κανέναν φραγμό, αφού μέχρι και η πολεμική ΝΑΤΟϊκή μηχανή αξιοποιεί τη φθηνή και ανασφάλιστη εργασία των μαθητευόμενων…

Πιο «άγρια»» η ρατσιστική βία

Μείωση των καταγραμμένων περιστατικών ρατσιστικής βίας, αλλά και αύξηση των σοβαρών επιθέσεων με ρατσιστικό κίνητρο και επανεμφάνιση οργανωμένων ομάδων θυτών, διαπιστώνει το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας στην ετήσια έκθεσή του για το 2016. Μάλιστα στη συντριπτική πλειονότητα των περιστατικών, τα θύματα υπέστησαν σωματικές βλάβες σε συνδυασμό με εξύβριση, απειλές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Επίσης, σημειώνεται μείωση των καταγραφών επιθέσεων κατά ΛΟΑΤΚΙ ατόμων σε σχέση με το 2015, αλλά ο αριθμός τους παραμένει υψηλός.  Η μαύρη λίστα μισαλλόδοξης βίας συμπληρώνεται με βεβηλώσεις μνημείων και ιερών χώρων. Δε λείπουν και καταγγελίες για κακομεταχείριση ασυνόδευτων ανηλίκων από ένστολους

Καταδίκη αγροτών για μπλόκα

Επικίνδυνη κλιμάκωση της κρατικής και δικαστικής καταστολής σηματοδοτεί η ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή στην οποία καταδικάστηκαν από το μονομελές πλημμελειοδικείο Λάρισας, τρεις αγρότες συνδικαλιστές, στελέχη του ΚΚΕ, που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του μπλόκου της Νίκαιας το 2013. Οι τρεις αγρότες καταδικάστηκαν για το αδίκημα της συναυτουργίας για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών. Παραμονές υπογραφής μιας νέας επαίσχυντης συμφωνίας κατά του λαού, οι καταδίκες αγωνιστών προμηνύουν ένταση της προσπάθειας ελέγχου κάθε αντίστασης και αγωνιστικής απάντησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: