Σάββατο 27 Μαΐου 2017

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


  Κατά συρροή και εξακολούθηση λυσσασμένες επιθέσεις εναντίον παντός φυλετικά κοινωνικά ή πολιτικά αντιθέτου..

 Καλημέρα σας,



Με την κατάθεση του εργαζόμενου σε σούπερ μάρκετ Δημήτρη Ζαμπέλη, που υπέστη επίθεση τον Φλεβάρη του 2013, από χρυσαυγίτες της τοπικής οργάνωσης Αναβύσσου της Χρυσής Αυγής, έξω από το σπίτι του, συνεχίστηκε χτες η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Ο εργαζόμενος, που ήταν Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, υπέστη την απρόκλητη επίθεση επειδή εκτός από την ιδιότητα που είχε, τόλμησε (!) να περάσει κοντά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ακούγοντας στο αυτοκίνητό του το μελοποιημένο ποίημα του Καμπανέλλη «Αρνιέμαι αρνιέμαι»...

Οπως κατέθεσε χαρακτηριστικά, «έχω σταματήσει το αυτοκίνητο και ετοιμάζομαι να βγάλω τα ψώνια όταν βλέπω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής να έρχονται τρεχάλα προς το μέρος μου (...) Ετρεχαν και με βρίζανε "πού πας ρε κωλόπαιδο", "δεν ακούμε τέτοια τραγούδια γ...ώ το σπίτι σου", "ζήτω η Χρυσή Αυγή" και πριν καταλάβω τι έχει συμβεί έχω δεχτεί χαστούκια (...) Επεσα κάτω, σάστισα και με προπηλάκισαν», πρόσθεσε. Ακόμα, τόνισε ότι ένας χτυπούσε ενώ οι άλλοι επιδοκίμαζαν φωνάζοντας «ζήτω η Χρυσή Αυγή, αίμα - τιμή - Χρυσή Αυγή».

Ο μάρτυρας κατέθεσε επίσης ότι όταν πήγαν με την αστυνομία στα γραφεία της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης για ν' αναγνωρίσει αυτούς που τον χτύπησαν και να κάνει μήνυση, εμφανίστηκε ο βουλευτής Γερμενής και του είπε λίγο - πολύ να μην βάζει τέτοια τραγούδια... Επιπρόσθετα αναφέρθηκε και στον βουλευτή Κασιδιάρη, που ήρθε το βράδυ στο ΑΤ Αναβύσσου για να κάνει μηνύσεις σε αστυνομικούς, γιατί παραβίασαν τα γραφεία τους, και στον ίδιο για συκοφαντική δυσφήμιση... «Το βράδυ ήρθε με οπαδούς, περίπου 11- 12, και αλαφιασμένος, θυμωμένος, άγριο θηρίο μπήκε μέσα στα γραφεία του ΑΤ της Αναβύσσου. Ακουγα συνθήματα από κάτω και μπήκε μέσα βρίζοντας», πρόσθεσε ο μάρτυρας.

Κατέθεσε επίσης ότι οι χρυσαυγίτες στο Λαύριο είχαν χτυπήσει πριν λίγους μήνες με ρόπαλα δύο Πακιστανούς εργαζόμενους και βανδάλισαν το μαγαζί όπου δούλευαν.
Νωρίτερα, κατέθεσε ο δήμαρχος Ευρώτα Λακωνίας, Ιωάννης Γρυπιώτης. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε μία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (2013) για τη βελτίωση του εργασιακού χώρου των Ρομά και των μεταναστών, στη διάρκεια της οποίας εισέβαλαν περίπου 25 χρυσαυγίτες μαζί με τον βουλευτή Κουκούτση. 

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην ομοιομορφία της ενδυμασίας (στρατιωτικά παντελόνια, μπότες, μπλούζες Χρυσής Αυγής) και των κινήσεων κατά την αποχώρησή τους, χαρακτηρίζοντάς τους στρατιωτικό άγημα. Κατέθεσε επίσης ότι αφαίρεσαν το λόγο από δημοτική σύμβουλο του ΚΚΕ γιατί εξέφραζε σύμπνοια προς τους μετανάστες και τους Ρομά.

Μίλησε ακόμα για τη θέση των χρυσαυγιτών κατά τη συνεδρίαση και αναφέρθηκε στην «πρόταση» Κουκούτση για τους Ρομά που ζουν πάρα πολλά χρόνια στη Σκάλα Λακωνίας, η οποία ήταν να τους εκδιώξουν από την περιοχή και να τους γκρεμίσουν τα σπίτια. Ακόμα ο μάρτυρας αναφέρθηκε και σε συγκέντρωση που έκανε η Χρυσή Αυγή το καλοκαίρι του 2013 στη περιοχή, με κεντρικό σύνθημα «Εξω τώρα όλοι οι λαθρομετανάστες και οι Ρομά», παρουσία Κασιδιάρη, Κουκούτση και άλλων βουλευτών: «Εκεί με έβριζαν ως "γυφτοδήμαρχο" για την πολιτική που εφάρμοζα για τους Ρομά και τους μετανάστες». Μάλιστα, στην ίδια συγκέντρωση είχε ακουστεί, όπως είπε ο μάρτυρας, ότι «οι καλές δουλειές γίνονται το βράδυ». 

Ο μάρτυρας είπε επίσης ότι ενοχλούσε τη Χρυσή Αυγή η θέση ότι είναι ευαίσθητες ομάδες και χρήζουν προστασίας γιατί, όπως τόνισε, θίγονταν και συμφέροντα των τοπικών συμπολιτών τους που απασχολούσαν αυτές τις ομάδες... Κατέθεσε επίσης ότι άκουσε πως η τοπική οργάνωση της Νίκαιας βρισκόταν στη συγκέντρωση, και ότι η ίδια οργάνωση, όπως ειπώθηκε από τα ΜΜΕ, ήταν και στον Μελιγαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: