Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ


Mε ρωσικούς πυραύλους 
                        S-400 
         εφοδιάζεται η Tουρκία για μεγαλύτερη απεξάρτηση από το ΝΑΤΟ
 
 Και το προτεκτοράτο η Ελλάς  περιέφερε μυστικοπαθώς σχεδόν ως προϊόν κλοπής τους S300 από Κρήτη σε Κύπρο και τανάπαλιν επειδή ενοχλήθηκε το ΝΑΤΟ!
 
«Η  διαφαινόμενη συμφωνία ανάμεσα στη Μόσχα και την Άγκυρα για την παράδοση των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 Triumf στην Τουρκία, έχει σημαντική πολιτική σημασία, επειδή το εξελιγμένο αυτό οπλικό σύστημα θα συνεισφέρει στην μεγαλύτερη τουρκική αυτονομία από το ΝΑΤΟ» υποστηρίζει ο αμυντικός αναλυτής Maxim Shepovalenko στην εφημερίδα Vzglyad. 
 
  Αλλά και υψηλόβαθμοι Ρώσοι αξιωματούχοι επανειλημμένα έχουν επισημάνει ότι η τουρκική συμμετοχής το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί ζήτημα που να εμποδίζει να πραγματοποιηθεί η συμφωνία αυτή.
 
  O Shepovalenko, που είναι υποδιευθυντής στο Κέντρο Ανάλυσης Στρατηγικών και Τεχνολογιών, δεν αποκλείει ότι η Ρωσία θέλει να βοηθήσει την Τουρκία να γίνει πλέον αυτόνομο μέλος στην υπό τις ΗΠΑ στρατιωτική συμμαχία, ώστε η Άγκυρα  «να μην υποχρεώνεται να χαιρετά στρατιωτικά, αλλά και να σηκώνει κεφάλι την κατάλληλη στιγμή».
 
 
  «Το αντιαεροπορικό αυτό σύστημα προσθέτει ουσιαστικό βάρος στα κυριαρχικά δικαιώματα» πρόσθεσε ο Shepovalenko, προσθέτοντας ακόμη πως η Τουρκία «έχει καταστεί το πλέον αυτόνομο μέλος της Βορειο-Ατλαντικής Συμμαχίας και η μόνη χώρα που δεν ακολουθεί αυτόματα τις εντολές της Ουάσινγκτον».
 
 
  Οι δηλώσεις αυτές του Ρώσου αναλυτή έγιναν μετά την ανακοίνωση από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Τσαβούσογλου ότι «Ρωσία και Τουρκία έχουν φτάσει σε συμφωνία  και εξετάζουν την από κοινού παραγωγή αλλά και το κόστος αγοράς του συστήματος S-400 Triumf». 
  Aκόμη ο Shepovalenko σχολίασε πως οι διαπραγματεύσεις για τους S-400 της Άγκυρας με τη Μόσχα υποδεικνύουν το ύφος της εξωτερικής πολιτικής που εφαρμόζει ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν.
 
 
 
 Tο S-400 Triumf αυτοκινούμενο πολλαπλών αντιαεροπορικών πυραύλων σύστημα (AAMS) είναι ικανό να αναχαιτίζει όλων των τύπων των σύγχρονων αεροπορικών συστημάτων συμπεριλαμβανόμενης και της πέμπτης γενιάς μαχητικών, καθώς και βαλλιστικών και πυραύλων Κρουζ, σε απόσταση 250 μιλίων.
  Η παράδοση του αντιαεροπορικού συστήματος, δεν αναμένεται να διαταράξει την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή, επειδή οι S-400 είναι αμυντικό όπλο δήλωσε ο Andrei Frolov αρχισυντάκτης του "Arms Export’’  στην Vzglyad.
  «Δεν είμαι σίγουρος ότι η Τουρκία ενδιαφέρεται για τη συμπαραγωγή των S-400», πρόσθεσε ο Φρόλοφ. «Μάλλον ενδιαφέρεται να αγοράσει δύο συστοιχίες για να της παρέχουν αντιαεροπορική άμυνα σε δύο σημεία που θεωρεί στρατηγικής σημασίας».
 
(Sputnik)

Δεν υπάρχουν σχόλια: