Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ


ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


 Μόνον που στη περίπτωση της βουλής η κούπα έχει προ ετών χαθεί.. Τη πήραν τα "εκσυγχρονισμένα" λαμόγια και εξαφανίστηκαν


Ο προγραμματισμός όσον αφορά τη λίστα των μαρτύρων που θα κληθούν να καταθέσουν για την υπόθεση της πώλησης του «Ερρίκος Ντυνάν» ήταν το θέμα που απασχόλησε τη δεύτερη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997 - 2014» της Βουλής, που έγινε χτες.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Επιτροπής Γ. Λαμπρούλης πρότεινε από τους πρώτους μάρτυρες που θα κληθούν στην Επιτροπή να είναι ο πρώην πρόεδρος του ιδρύματος Ανδ. Μαρτίνης, όπως και όσοι έχουν καταθέσει μέχρι τώρα για την υπόθεση αυτή κατά την προδικαστική διαδικασία. Ανέφερε ότι δεν υπάρχει αντίρρηση να κληθούν και άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται με την υπόθεση, σύμφωνα με τις προτάσεις των άλλων κομμάτων, και ότι ο κατάλογος θα πρέπει να παραμείνει ανοιχτός ώστε να κληθούν και άλλοι, ανάλογα με τα στοιχεία που θα προκύψουν. Ζήτησε ακόμα από το προεδρείο να μεριμνήσει ώστε όλα τα έγγραφα σχετικά με την υπόθεση που έχει ζητήσει η Επιτροπή να έρθουν όσο γίνεται πιο γρήγορα, προκειμένου να υπάρχει σαφής εικόνα και να γίνουν οι απαραίτητες ερωτήσεις στους μάρτυρες.

Η Επιτροπή συμφώνησε στην κλήτευση του Ανδρ. Μαρτίνη, όπως και άλλων μαρτύρων, ενώ το στοιχείο που κυριάρχησε ήταν οι αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ περί διαπλοκής, η οποία βέβαια φουντώνει στο έδαφος της εμπορευματοποίησης της Υγείας, που και οι δυο υπηρετούν. Για παράδειγμα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπ. Λάππας, αναφερόμενος στο ιστορικό της υπόθεσης γύρω από την ιδιωτικοποίηση του «Ερρίκος Ντυνάν», στάθηκε στη «μεθόδευση τριών υπουργών» και συγκεκριμένα των Α. Λοβέρδου, Α. Γεωργιάδη και Μ. Βορίδη, για την πώληση του ιδρύματος σε «εξευτελιστικό τίμημα 115 εκατ. ευρώ», με αποτέλεσμα, όπως είπε, να «ζημιωθεί το Δημόσιο», ενώ ο εισηγητής της ΝΔ Γ. Γεωργαντάς ανέφερε ότι η αναζήτηση τότε «στρατηγικού επενδυτή» ήταν επιβεβλημένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: