Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Συναγερμός στα Χανιά: Ανταλλαγή πυροβολισμών στο κτίριο του ΟΚΑΝΑ (Photos - Video) - Media ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ


 Ο δράστης ζητά την ανανέωση της άδειας του περιπτέρου του !!


Μια σοβαρή κατάσταση εξελίσσεται εδώ και λίγη ώρα στα κτίρια του ΟΚΑΝΑ στην περιοχή του Παλιού Ψυχιατρείου στα Χανιά.
Άντρας, 46 ετών, ενταγμένος στο πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ, μπήκε στο κτίριο με φωνές, απειλές και κρατώντας ένα πιστόλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άντρας βρίσκεται σε απόγνωση, αφού το μοναδικό του εισόδημα για να ζήσει την σύζυγο και τα 5 παιδιά του προέρχονται από ένα περίπτερο στον Ενετικό Λιμάνι Χανιών, όπου θα το γκρεμίσει ο Δήμος Χανίων.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις, όπου όταν πλησίασαν το κτίριο ο δράστης φέρεται να πυροβόλησε προς το μέρος τους και ανταπέδωσαν.Μέσα στο κτίριο βρίσκονται τρεις εργαζόμενοι στον Οργανισμό οι οποίοι πρόλαβαν να κλειδωθούν σε ένα δωμάτιο.  Στο κτίριο του ΟΚΑΝΑ έχουν, επίσης, φτάσει συγγενικά πρόσωπα του άντρα και ένας γιατρός, οι οποίοι προσπαθούν να τον πείσουν να παραδοθεί.

Αίτημα του δράστη είναι να δει τον εισαγγελέα καθώς και το δήμαρχο Χανίων καθώς αίτημα του είναι η ανανέωση της άδειας λειτουργίας του περιπτέρου του.

Οι δηλώσεις του δημάρχου Χανίων

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, ο ίδιος μίλησε απευθείας με τον πατέρα του δράστη ζητώντας του να μιλήσει με τον γιο του για να ηρεμίσει και να του πάρει το όπλο.

Αναφορικά με το θέμα του περιπτέρου ο δήμαρχος Χανίων ανέφερε πως πριν από λίγες μέρες είχε μιλήσει με τον δράστη αλλά και τον πατέρα του για το ζήτημα, προτείνοντας του μάλιστα να μεταφερθεί σε άλλο σημείο. Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος, ο δράστης φαίνεται πως δεν δέχθηκε κάτι τέτοιο γι αυτό προέβη στην κίνηση αυτή.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Χανίων δήλωσε πως θα σταματήσει τις διαδικασίες κατεδάφισης του περιπτέρου - τουλάχιστον μέχρι το τέλος της τουριστικής σεζόν- ώστε ο δράστης να βγει από το κτίριο χωρίς να πειράξει κάποιον

Δεν υπάρχουν σχόλια: