Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

ΠΙΣΩΠΛΑΤΕΣ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΗΠΑ -ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ


 ΠΙΣΩΠΛΑΤΕΣ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΗΠΑ -ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ


Αδυσώπητος πόλεμος κατασκόπων.. Θρίλερ με την διαρροή απόρρητων πληροφοριών από τη Βρετανία προς τις ΗΠΑ


Γιγαντιαία παιχνίδια και σε επίπεδο κορυφής παίζονται παγκοσμίως. Σε εξέλιξη βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ένα πολιτικοδιπλωματικό θρίλερ ανάμεσα σε δύο ισχυρές δυνάμεις.Τις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Αφορμή στάθηκε μια διαρροή στον αμερικανικό Τύπο ορισμένων απόρρητων στοιχείων και συγκεκριμένα της φωτογραφίας από τον εκρηκτικό μηχανισμό που σκότωσε δεκάδες νεαρούς θαμώνες σε συναυλία πριν από λίγες μέρες στο Μάντσεστερ.

Η φωτογραφία είχε δοθεί από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο «ανταλλαγής πληροφοριών για την τρομοκρατία». Η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας έκανε την Βρετανίδα πρωθυπουργό να σκέφτεται τη διακοπή της ανταλλαγής πληροφοριών με τις ΗΠΑ και τον Αμερικανό Πρόεδρο να ορκίζεται ότι δεν έχει καμιά σχέση και να διατάζει έρευνα.

 Η φράση όμως του Ντ. Τραμπ που ξεχώρισε ήταν η εξής:

«Δεν υπάρχει άλλη σχέση που να εκτιμάμε περισσότερο από την "ειδική σχέση" μεταξύ των ΗΠΑ και της Βρετανίας», υπονοώντας ότι όποιος έκανε τη διαρροή, ήθελε να πλήξει την «ειδική» αυτή σχέση, στην οποία έχει επενδύσει πολλά και το Λονδίνο μετά το Brexit.

 Είναι φανερό από αυτά και από άλλα πολύ περισσότερα, όπως οι διαρροές στον αμερικανικό Τύπο για το παρασκήνιο της «απόλυσης» του επικεφαλής του FBI και τη διοχέτευση απόρρητων πληροφοριών για τη Συρία από τον Τραμπ στον Λαβρόφ, πως στο παρασκήνιο διεξάγεται ένας αδυσώπητος πόλεμος, με ενεργή συμμετοχή των διαφόρων σκοτεινών υπηρεσιών, που επιδρά άμεσα στις πολιτικές εξελίξεις και τις διακρατικές σχέσεις.

Η σπλήνα στο σώμα του μεγάλου κεφαλαίου έχει ανοιξει και το αίμα τρέχει πολύ.. Και μην βιαστείτε να ευθυμήσετε γιατί στο αίμα αυτό κινδυνεύουμε να πνιγούμε κι εμείς..

Δεν υπάρχουν σχόλια: