Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

ΜΕΤΑΞΥ ΣΚΥΛΑΣ ΚΑΙ ΧΑΡΥΒΔΗΣ


Ευγένιος Ανδρικόπουλος


Αυτοπαγιδεύτηκαν οι λαοί και όχι μόνον οι Γάλλοι. Παντού ανά την υφήλιο, ειδικά στη Ευρώπη, το σκηνικό των εκλογών έχει φωτοτυπικά την ίδια πολιτική αρχιτεκτονική. 
Η Δεξιά αντιμέτωπη της Άκρας Δεξιάς. 
Πρόκειται δηλαδή για τις δύο όψεις του ίδιου ακριβώς νομίσματος. 
Του χρηματοπιστωτικού καθεστώτος των πλασματικών οικονομιών.


Του καθεστώτος που πλέον των δύο δεκαετιών τώρα απορυθμίζει τις κοινωνίες, προκαλώντας κρίσεις οικονομικές για να αναδιανείμει  κατά βίαιο τρόπο και στο όνομα μιας χυδαίας ολιγαρχίας τα μεσαία και τα λαϊκά εισοδήματα υπέρ της. 

Κάτι που υπό άλλες συνθήκες θα είχε εξεγείρει αιματηρά τους πληθυσμούς και που για να αποτραπεί κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, πέραν των κλασσικών δυνάμεων καταστολής, γονιμοποίησαν τις εξωσωματικές τερατογενέσεις τους. 

Τους Ναζί, με όποια φρίκη αυτό εμπεριέχει στη δηλητηριώδη ουρά του. 

Υπό αυτό το εκβιαστικό δίλημμα ψήφισαν χθες οι Γάλλοι, τον δικό τους νεοφιλελεύθερο μεταρρυθμιστή που σήμερα το σύστημα των αφανιστικών επιτοκίων εμφανίζει ως λαϊκό Μεσσία.. 

Και μόνον το γεγονός της άμεσης και θερμής ανταπόκρισης που έτυχε αυτός από το σύνολο σχεδόν των λακέδων που υποδύονται τους ηγέτες της Ευρώπης, αρκεί για να υψωθούν οι πόροι των εργαζομένων σαν πευκοβελόνες από την ανατριχίλα. 

Ήδη το πρόγραμμά του και παρά τις τύπου Τσίπρα «αναγεννησιακές» του κορώνες για μια «άλλη» Ευρώπη, είναι αρκούντως αποκαλυπτικό των προθέσεών του. 

Ζωή χωρίς σταθερές. 

Κοινωνίες Μακιαβελικές. 

Εργασία μεσαιωνικής γαλέρας με συντάξεις μικροσκοπίων.. 

Το νέο τραπεζιτικής έμπνευσης τρίπτυχο που αντικαθιστά τις παραδοσιακές αξίες της Γαλλικής επανάστασης. 
Ισότητα, αδελφότητα, αλληλεγγύη. 

Μόνο που θυμηθείτε με. Υπολογίζει δίχως τον βασικό μέτοχο της εξουσίας. 
Τον Γαλλικό λαό.

 Επελέγη όχι ως ο εκλεκτός, αλλά ως το μη χείρον και υπό το φόβο της ακροδεξιάς λαίλαπας. 

Δεδομένου έτσι πως θα βρεθεί αντιμέτωπος ενός εχθρικού κοινοβουλίου (ουδεμία τύχη έχει να πλειοψηφίσει στη βουλή) θα υποχρεωθεί καταφύγει στα οριακής συνταγματικότητας προεδρικά διατάγματα.. Με τους Γάλλους στα πεζοδρόμια και τους δρόμους της φωτιάς. 

Ο χειρότερος εφιάλτης κάθε τεχνοκράτη. Η αδυναμία τους στην πολιτική αντίληψη των λαϊκών αντιστάσεων τους οδηγεί κατά κανόνα σε κινήσεις πανικού. Δεν έχουν δα παρέλθει και εκατονταετίες από τον Μάη του 68. 

Πολύ σύντομα έτσι και για να το προσδιορίσω όχι πέραν του έτους, θα υπάρξουν τρομακτικού επιπέδου εξελίξεις στη χώρα των Φράγκων, αφού αυτοί δεν διατίθενται να υποδεχτούν με ροδοπέταλα την κατεδάφιση του κοινωνικού τους κράτους. 

Κι αυτό γιατί χθες οι Γάλλοι δεν είπαν ναι στον Μακρόν. 
Είπαν όχι στη Λεπέν.

Το άνευ προηγουμένου ποσοστό της αποχής των άκυρων και λευκών ψηφοδελτίων και φυσικά οι ψήφοι που γλίστρησαν προς την ακροδεξιά, αποδεικνύει πως ο νέος ένοικος της προεδρικής κατοικίας στα Ηλύσια Πεδία, τελεί συνεχώς υπό το καθεστώς της βίαιης έξωσης. 

Και το μαγικό φίλτρο του Αστερίξ έχει από καιρού εκφυλιστεί πλέον του γεγονότος πως η αυτοκρατορία κατοχής έχει περάσει από τις Ρωμαϊκές εκατονταρχίες στα νύχια του τέταρτου Ράιχ.  

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Και το μαγικό φίλτρο του Αστερίξ έχει από καιρού εκφυλιστεί πλέον του γεγονότος πως η αυτοκρατορία κατοχής έχει περάσει από τις Ρωμαϊκές εκατονταρχίες στα νύχια του τέταρτου Ράιχ. "

Άψογος!! Μιτεράν δεν γεννιούνται πλέον και αν γεννιούνται δεν τους αφήνουν ούτε τη μύτη τους να βγάλουν στην επιφάνεια..

Ανώνυμος είπε...

Το ζήτημα ευγένιε δεν είναι που οι Γάλλοι είπαν όχι και που ναι.. Το ζήτημα είναι πως νίκησαν αφού μας έχουν εγκλωβίσει...
Αντήνωρ

Ανώνυμος είπε...

Θα γίνει της κολάσεως πολύ πιο γρήγορα απ' όσο νομίζετε κύριε Ανδρικόπουλε.. Τα περί πολιτισμικής κοινωνίας είναι τρίχες κατσαρές.. Οι Γάλλοι είναι πρωτίστως σωβινιστές- έχω εργαστεί για είκοσι χρόνια εκεί- και μετά πολυπολιτισμικοί.. Το κοινωνικό τους κράτος μόνο με τους Σουηδούς μπορεί να συγκριθεί και σας βεβαιώ όπως κι εσείς εύστοχα επισημαίνετε δεν είναι διαπραγματεύσιμο.. Με το ξήλωμά του να έχει προαναγγελθεί η αντίσταση θα πάρει σάρκα και οστά σχεδόν από το πρώτο μέτρο..
Μαίρη Νικολοπούλου