Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΜΕΣΩ ΟΑΕΔ


 ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΜΕΣΩ ΟΑΕΔ


 Πως το είπε ο εν ονόματι Τζήμερος πολιτικός πιθηκος από κοινού με τον πολιτικό παλιάτσο Γεωργιάδη; ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ .. Α, γεια σας.. Σκάστε και σκάψτε αλά Survivor..


Απλήρωτοι μέχρι και τέσσερις μήνες και χωρίς να τους έχει καταβληθεί το σύνολο των νυχτερινών και των Κυριακών - αργιών, παραμένουν οι 3.150 εργαζόμενοι που απασχολούνται μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ στα δημόσια νοσοκομεία και προσλήφθηκαν σταδιακά από το Φλεβάρη.


Χτες εργαζόμενοι και αντιπρόσωποι των Σωματείων από τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Θριάσιο», «Αγία Σοφία», «Σωτηρία», «Αλεξάνδρας», «Αν. Συγγρός», «Οφθαλμιατρείο» πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ, απαιτώντας να καταβληθεί το σύνολο των δεδουλευμένων.

Στη συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού, μετέφεραν επίσης το αίτημα να γίνεται η πληρωμή κάθε μήνα, χωρίς καμία καθυστέρηση ή περικοπή. Να εξασφαλιστούν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς και μέτρα Υγείας και Ασφάλειας. Να μην απολυθεί κανείς, αλλά να προσληφθούν όλοι με μόνιμη, σταθερή εργασία και πλήρη δικαιώματα.
Από τη μεριά τους, οι εκπρόσωποι του ΟΑΕΔ δεσμεύτηκαν μόνο για το ζήτημα της έγκαιρης πληρωμής του μισθού, δήλωσαν αναρμόδιοι για όλα τα υπόλοιπα, παραπέμποντας στο υπουργείο Υγείας, έκαναν λόγο για καταγραφή των προβλημάτων και παραπομπή στους αρμόδιους φορείς και αναφέρθηκαν στη νέα προκήρυξη που θα γίνει το επόμενο διάστημα και προβλέπει την πρόσληψη άλλων 1.000 εργαζομένων μέσω ΟΑΕΔ στα κρατικά νοσοκομεία.

Οι συγκεντρωμένοι διαμήνυσαν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις με επόμενο σταθμό την Τετάρτη 14 Ιούνη, με συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, στις 12 το μεσημέρι. Ηδη το Σωματείο του «Ευαγγελισμού» έχει προκηρύξει για τη συγκεκριμένη μέρα στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) για όλο το επικουρικό προσωπικό.
  • Για το ίδιο θέμα, το ΚΚΕ κατέθεσε χτες Ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Υγείας Αν. Ξανθό και Εργασίας Εφ. Αχτσιόγλου, επισημαίνοντας ότι «αποτελεί πρόκληση να χρωστούνται δεδουλευμένα σε εργαζόμενους ενώ ταυτόχρονα η συγκυβέρνηση συνεχίζει, όπως και οι προηγούμενες, την πολιτική ενίσχυσης των επιχειρηματικών ομίλων με επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: