Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

ΟΙ ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΔΕΣ ΣΕ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ


Η διαμαρτυρία των ντελιβεράδων στο κέντρο της Αθήνας (Photos) - Media ΟΙ ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΔΕΣ ΣΕ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ


Των αφεντικών η ληστεία καταλήγει σε μαύρη εργασίαΈξω από το υπουργείο Εργασίας συγκεντρώθηκαν οι ντελιβεράδες της Αθήνας, όπου διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες εργασίας τους.
Αντιπροσωπεία τους  συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας και όρισαν νέο ραντεβού για τις 11 Ιουνίου. 
Οι διαδηλωτές κατέληξαν έξω από τη Βουλή, σήκωσαν πανό και άναψαν καπνογόνα. Στη συνέχεια αποχώρησαν, κατευθυνόμενοι προς το Πεδίον του Άρεως. 


Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:
- Εταιρικά μηχανάκια: Μέχρι στιγμής οι εργοδότες είναι απαλλαγμένοι από την υποχρέωση να παρέχουν εταιρικά δίκυκλα στους εργαζόμενους. Οι διανομείς χρησιμοποιούν τα δικά τους μηχανάκια και επωμίζονται οι ίδιοι τα έξοδα συντήρησης, ασφάλισης και βενζίνης.
   
- Μέσα ατομικής προστασίας: Οι περισσότερες εταιρείες δεν παρέχουν πλήρη εξοπλισμό ατομικής προστασίας. Οι διανομείς διεκδικούν κράνος, φουλάρι λαιμού, μπουφάν-γάντια-παντελόνι-μπότες μηχανής, εξωσκελετό, αδιάβροχο/αντιανεμικό και ανακλαστήρες.
   
- Ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά: Παρά την επικινδυνότητα του, το επάγγελμα των διανομέων δεν είναι ακόμα ενταγμένο στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Οι διανομείς εργάζονται κανονικά, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.
   
- Ενιαία ειδικότητα με τον τίτλο «Οδηγός δικύκλου-Μεταφορέας» και Συλλογική σύμβαση εργασίας.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: