Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ


Ευγένιος Ανδρικόπουλος 


Αχός πολύς για τον τελικό Κυπέλλου με τους οπαδούς των δύο ομάδων να συνωστίζονται πίσω από
τα αθλητικά μικρόφωνα για να πάρουν θέση ο ένας έναντι του άλλου και μάλιστα σε πρώτο πρόσωπο.. 

«Εγώ» θα σε κερδίσω , λέει ο μαλάκας που πέραν της εξέδρας είναι κάτοχος μιας ακόμη θέσης. Του άμισθου, σε αρκετές περιπτώσεις και του έμμισθου, θορυβοποιού. 




Πρόκειται περί αγέλης εντεταλμένης στη προστασία του εγχώριου αρχηγού μιας ποδοσφαιρικής ΠΑΕ δια της οποίας προωθούνται τεράστια συμφέροντα γεωοικονομικού περιεχομένου. Μια πολεμική μηχανή που συσπειρώνεται γύρω από τον πρόεδρο μεσίτη της παγκόσμιας ολιγαρχίας για να διεκδικηθούν χρυσοφόρα πεδία κερδών, αλλά εκτός των γηπέδων. 

Όπως ο Σαββίδης ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ επί παραδείγματι. Επί του προσκηνίου εκδηλώνεται οπαδικά προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στο λούμπεν προλεταριάτο της κερκίδας, την ίδια στιγμή που επί του παρασκηνίου πολιορκεί έναν σπουδαίο διαμετακομιστικό κόμβο. Το Λιμένα της Θεσσαλονίκης. Οικονομικό Μεσσολόγγι για το οποίο οι Βορειοελλαδίτες των αξιοπρεπών αγώνων αμύνονται υπέρ βωμών και εστιών. 

Ο μόνος λόγος έτσι που εν όψει του σημερινού αγώνα ο συγκεκριμένος τύπος συνυπέγραψε όρκους ενός αιώνιου έρωτα με τον αντίπαλό του, τον Μελισσανίδη, δεν είναι άλλος από το ότι οι οικονομικές δραστηριότητές τους δεν γειτνιάζουν καν για να συγκρουστούν, δεδομένου επιπλέον πως: 

Ο επίσης μεσίτης του διεθνούς κεφαλαίου «Τίγρης» άρπαξε σε τιμές ψιλικατζίδικου και εν ονόματι των Τσέχων κυρίων και αφεντών του, έναν χρυσοφόρο ΟΠΑΠ, έχοντας δια της σχεδιασμένης απάθειάς του σπρώξει την υπερχρεωμένη ΑΕΚ στο βυθό της τρίτης εθνικής.. 
Με τον λογαριασμό των χρεών της όμως σερβιρισμένο στον ελληνικό λαό. 

Το γεγονός πως και οι άλλοι δύο καπαδόκες –Μαρινάκης Αλαφούζος- της επιχειρηματικής μεσιτείας κρώζουν, οφείλεται στη πρόθεση εκδήλωσης ηχηρού ενδιαφέροντος για τα ρέστα της δημόσιας περιουσίας.

 Ιδία ο πρώτος που δια του υπερχρεωμένου (προσοχή όχι της Θρύλου ΑΕ) Ολυμπιακού εφεύρε το χρυσαυγίτικο σύνθημα non political correct, συνέστησε αντιφατικά πριν από λίγα εικοσιτετράωρα μεγάλη πολιτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πρώτο λιμάνι. (Ως και ο Δρίτσας ήταν εκεί). 

Αμφιλεγόμενο πρόσωπο ο Μαρινάκης που κατά κάποιες πληροφορίες μεσιτεύει και αυτός τα συμφέροντα των Ρώσων ολιγαρχών στον χώρο Ελλάς και αν κρίνω από το κεραυνοβόλο πάθος των χρυσαυγιτών προς τη σύγχρονη καπιταλιστική Ρωσία, δεν θα πρέπει να απέχουν και πολύ της πραγματικότητας.

 Άμεση και δίχως καμιά αμφισβήτηση κατάσταση εμπλοκής της πολιτικής διαχείρισης στο ποδόσφαιρο.. 
Κι όταν αναφερόμαστε σε πολιτική διαχείριση υπαλλήλους φωτογραφίζουμε στο κάδρο. Επειδή μπορεί οι πρόεδροι να είναι αχυράνθρωποι μεγαλομεσίτες του αλλοδαπού κεφαλαίου, οι πολιτικοί είναι απλώς υπάλληλοί τους. 

Τα λεφτά είναι πολλά σου λέει η εμπλακείσα με τα CDSes και στην ελληνική χρεοκοπία μεγαλύτερη εταιρία στοιχηματισμού της υφηλίου η JBMorgan για να τα εμπιστευτούν οι ελίτ της χλιδής στα πολιτικά σκουπίδια του συστημικού χώρου. 

Και εντός αυτού του τοξικού περιβάλλοντος εκστρατεύουν σήμερα οι Βόρειοι προλετάριοι κατά των Νοτίων ομοιών τους, ή και αντιστρόφως, με το αφιόνι του μίσους στα κύτταρά τους για μια άδεια περιεχομένου κούπα.

Το μόνο βέβαιο είναι πως και οι δυο χαμένοι θα είναι.. Αλλά δεν θα το μάθουν ποτέ αφού:

Τα πραγματικά κέρδη περνούν στη σκιά και πίσω από τη τύφλωσή τους για να καταλήξουν αλλού.. Τόσο αλλού που ακόμη και αν τα έβλεπαν δεν θα μπορούσαν να εξηγήσουν τι βλέπουν. Και δεν βλέπεις κάτι αν είναι αν δεν ήξερες πως αυτό έπρεπε να είναι.. 'Οπως κάποια ζώα που μπορεί να βλέπουν πράγματα μακρύτερα απο τον άνθρωπο, αλλά πάντα ο άνθρωπος θα βλέπει στα πράγματα πολύ περισσότερα απ' αυτά.. Ο άνθρωπος όμως..

Δεν υπάρχουν σχόλια: