Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

ΤΟ ISIS ΒΡΗΚΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ

Εφιαλτικό σενάριο: Το ISIS βρήκε σύμμαχο  - Media ΤΟ ISIS ΒΡΗΚΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ


Σαν να λέμε πως η CIA βρήκε σύμμαχο στο προσωπο της DIA Μισθοφόροι των ΗΠΑ ήταν είναι και θα είναι και οι δύο οργανώσεις
Το «Ισλαμικό Κράτος» φέρεται να διαπραγματεύεται μια ενδεχόμενη συμμαχία με την  Al Qaeda, ώστε να διατηρήσει τα εδάφη που έχει στην Μοσούλη,  δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ιράκ Αγιάντ Αλαουϊ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «Al Arabiya English» ο Αλαουϊ δήλωσε πως έλαβε την πληροφορία αυτή από καλά ενημερωμένες πηγές, τις οποίες δεν κατονόμασε.

«Η συζήτηση έχει αρχίσει. Βρίσκεται σε εξέλιξη  ένας διάλογος ανάμεσα σε εκπροσώπους του Μπαγκντάντι και του Ζαουάχρι», είπε αναφερόμενος στον ηγέτη του ISIS Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, τον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, καθώς και στον ηγέτη της  Al Qaeda  Αϊμάν αλ Ζαουάχρι.

Το ISIS δημιουργήθηκε επίσημα  το 2014  όταν στελέχη της Al Qaeda  αποσχίστηκαν από αυτή. Οι δύο οργανώσεις αν και μοιάζουν πολύ στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας – στρατολογούν νεοσύλλεκτους, έχουν χρηματοδότηση, κηρύσσουν ιερό πόλεμο-, εντούτις έχουν ουσιαστικές διαφορές ως προς τις διδαχές του Ισλάμ και τον τρόπο δράσης τους. Μάλιστα ο  Ζαουάχρι έχει επικρίνει επανειλημμένα το Ισλαμικό Κράτος για τις βάρβαρες μεθόδους του, που συμπεριλαμβάνουν αποκεφαλισμούς, πυρπολήσεις και σταυρώσεις

Σύμφωνα με τον Αλάου δεν είναι ακόμα σαφές πως ακριβώς οι δύο οργανώσεις μπορεί να συνεργαστούν, ωστόσο,φαίνεται να υπάρχει μια προσέγγιση μεταξύ των δυο πλευρών.
«Ακόμα και να χάσει ο ISIS τη Μοσόλου, δεν πρόκειται να εξαφανιστεί.  Θα συνεχίσουν να υπάρχουν πυρήνες του  εν υπνώσει, που θα διασπείρουν το δηλητήριό τους σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε στη δήλωσή του ο Ιρακινός αντιπρόεδρος.

Αν το σενάριο της συνεργασία των δυο οργανώσεων επιβεβαιωθεί, τότε έναν νέο κύμμα τρομοκρατία πρόκειται να ξεκινήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: