Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

ΤΣΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΚΙΚΙΛΙΑ:

Τζανακόπουλος σε Κικίλια: Να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό - Media
 Να ζητήσει συγνώμη όχι από εμάς αλλά από τον Ελληνικό λαό!


 Διαπιστώνω μια έφεση στις συγνώμες ένθεν κακείθεν.. Αυτό σημαίνει τι.. Πως δι αυτών εξιλεώνονται και μπορούν να υποτροπιάζουν επί του ιδίου αμαρτήματος συνεχώς;



Να είναι πιο προσεκτικοί όταν κατηγορούν την κυβέρνηση, καλεί τη ΝΔ και τον εκπρόσωπο του κόμματος, Β. Κικίλια, ο υπουργός Επικρατείας και κυβενητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με ανακοίνωσή του.

Υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση -παρά τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και την αμέριστη υποστήριξη που είχαν από την αξιωματική αντιπολίτευση- κατάφερε με τη συμφωνία της 7ης Απριλίου, πέρα από τις επιβαρύνσεις που περιλαμβάνει, να εξασφαλίσει την ταυτόχρονη νομοθέτηση μέτρων ελάφρυνσης, ώστε το τελικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα να παραμείνει ουδέτερο.

«Η ΝΔ που πριν από λίγο καιρό μας καλούσε να πάρουμε “τόσα και άλλα τόσα μέτρα” αλλά και ο κ. Κικίλιας, θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικοί όταν κατηγορούν την κυβέρνηση για την συμφωνία της 7ης Απριλίου» σημειώνει ο κ. Τζανακόπουλος.


Στην ανακοίνωσή του υπογραμμίζει: «Πρέπει να τους θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση, παρά τις αρχικές παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και την αμέριστη στήριξη που τους προσέφερε η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, κατάφερε, πέρα από τις επιβαρύνσεις που περιλαμβάνει η συμφωνία, να εξασφαλίσει την ταυτόχρονη νομοθέτηση μέτρων ελάφρυνσης, ώστε το τελικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα να παραμείνει ουδέτερο».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει, ότι η κυβέρνηση κέρδισε και τη μάχη για τα εργασιακά, υπενθυμίζοντας πως «ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης τη χαρακτήριζε “ιδεοληπτική εμμονή της Αριστεράς”».
Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρει: «Εάν τελικά η δήλωση του κ. Κικίλια  προκύπτει από ασύγγνωστη άγνοια ή από πρόθεση διαστρέβλωσης, λίγο ενδιαφέρει. Σε κάθε περίπτωση, αντί με απύθμενο θράσος να μιλά για τη σημερινή κυβέρνηση, που για πρώτη φορά δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την οριστική έξοδο από την κρίση και την επιτροπεία, θα ήταν πιο συνετό να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα προγράμματα περικοπών και επιβαρύνσεων άνω των 50 δισ. ευρώ που υλοποίησαν οι κυβερνήσεις τις οποίες ο ίδιος στήριξε και στις οποίες συμμετείχε».
Καταλήγοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στον Βασίλη Κικίλια, σημειώνει: «Να του θυμίσουμε επίσης ότι η συνολική υφεσιακή επίπτωση των προγραμμάτων αυτών άγγιξε το πρωτοφανές 20%, καθώς και ότι ήταν η κυβέρνηση της ΝΔ που είχε δεσμεύσει τη χώρα με πρωτογενή πλεονάσματα με μέσο όρο 4% μέχρι το 2030. Ο ίδιος μπορεί όλα αυτά να θέλει να τα ξεχάσει. Ο ελληνικός λαός όμως δεν τα ξεχνά».
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: