Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

ΟΡΑΤΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

csm_specnaz_putin_ria_6b0b348779-700x531ΟΡΑΤΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ



Αλίευσα ένα άρθρο την ολική ακρίβεια του οποίου δεν προσυπογράφω δεδομένου πως κατά την παράθεση ορισμένων πραγματικών στοιχείων αναμιγνύονται αυτά με ανακρίβειες προχωρημένης φαντασίας ως του σημείου πολιτικής αφέλειας .. Ωστόσο λογοκριτής δεν είμαι και ως εκ τούτου το παραδίδω στη κρίση σας με κάθε επιφύλαξη




΄ Δύο φορές αποφεύχθηκε πόλεμος Σέρβων και Αλβανών. Η αλλαγή συνόρων είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη. Κόσοβο στον ρωσικό χάρτη απλά δεν υπάρχει ενώ τα Σκόπια θα δώσουν αγώνα ζωής…H Eλλάδα δεν πρέπει να χάσει τη μοναδική ευκαιρία που της παρουσιάζεται… Τα Σκόπια ψάχνουν επειγόντως ένα αντίβαρο στο επιχείρημα του γερουσιαστή των ΗΠΑ, Ντέινα Ρορομπάκερ για ενδεχόμενη διχοτόμηση τους, σχετικά με την εθνοτική πληθυσμιακή αρχή. Αυτό που έγινε γνωστό σήμερα αποτελεί βόμβα μεγατόνων! Oι ΗΠΑ άνοιξαν θέμα Βαλκανικών συνόρων, αλλά μεγάλη προσοχή: Θέλουν Μεγάλη Αλβανία ενώ η Ρωσία απαιτεί Μεγάλη Σερβία. Και κάπου εδώ εμφανίζεται η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας να διαλέξει σύμμαχο…

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Σερβίας μίλησε με τον Α.Τσίπρα κατά την επίσκεψη του στο Βελιγράδι και τέθηκε επί τάπητος τα θέματα των Σκοπίων και του Κοσόβου. Πλήρης και απόλυτη επιβεβαίωση του άρθρου μας με τίτλο (Πήραν «φωτιά» τα Βαλκάνια: Β. Πούτιν προς Α. Βούτσιτς: «Η Σερβία θα δεχθεί στρατιωτικό χτύπημα από Αλβανία και Κροατία»), με το οποίο κάναμε γνωστό ότι έχουμε ραγδαίες εξελίξεις στα Βαλκάνια, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για έντονη κινητικότητα Αλβανών και Κροατών, με σκοπό να χτυπήσουν την Σερβία.

Ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε σήμερα το πρωί για αυτό το θέμα: «Εάν οι Αλβανοί επιτεθούν στο Β.Κοσσυφοπέδιο εμείς είμαστε έτοιμοι για ένα τέτοιο σενάριο»! Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι το ρωσικό γενικό επιτελείο έχει συντάξει , μετά από εντολή του, ειδικό σχέδιο αποστολής στην Σερβία σημαντικής στρατιωτικής τεχνικής βοήθειας σε περίπτωση που οι Αλβανοί εξτρεμιστές επιχειρήσουν να κατακτήσουν το βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου.

Οι μυστικές υπηρεσίες του ΝΑΤΟ φέρονται να είναι γνώστες τις μυστικής στρατηγικής του Πούτιν στην περίπτωση ενός νέου πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η Μόσχα είναι έτοιμη να αποστείλει στο Βελιγράδι 200 στρατιωτικούς εκπαιδευτές και άνω των 1.000 επίλεκτων ανδρών των ρωσικών ειδικών δυνάμεων (Spetsnaz) , καθώς επίσης μαχητικά αεροσκάφη με πιλότους και άλλα «όπλα», όπως πυραύλους S-300, αναφέρει ο σερβικός τύπος επικαλούμενος πηγές κοντά στον πρόεδρο της χώρας.

Με βάσει αυτά τα δεδομένα , οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι ο γγ του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg επισκέφτηκε την περασμένη Παρασκευή και προειδοποίησε τους Αλβανούς ηγέτες του «ψευδοκράτους» του Κοσσυφοπεδίου, Ίσα Μουσταφά και Χασίμ Θάτσι ότι η συμμαχία δεν θα συμμετέχει στην σύγκρουση. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο διπλωμάτη που είχε προσωπικά πρόσβαση σε εμπιστευτική έκθεση του ΝΑΤΟ, αναφέρεται ότι ο Ρώσος Πρόεδρος θεωρεί την Σερβία ως «τον τελευταίο στρατιωτικό σύμμαχο » στην Ευρώπη, τον οποίο θα υπερασπιστεί όπως την Συρία και ακόμη καλύτερα. ba5cbda783337cda619c251922743602

«Ο Πούτιν έχει επανειλημμένα συσκέψεις με τους στενούς συνεργάτες του, και πάνω απ “όλα, με τον υπουργό άμυνας Σεργκέι Σοιγκού, ο οποίος δήλωσε ότι οι ρωσικές ΕΔ θα βοηθήσουν έμπρακτα αν οι Αλβανοί αποφασίσουν να καταλάβουν το βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου. Πληροφορίες φέρουν την αποστολή ήδη «ανεπίσημης στρατηγική βοήθειας» στην Σερβία η οποία περιλαμβάνει την συμμετοχή ενός σημαντικού αριθμού Ρώσων ειδικών και εκπαιδευτών στο σερβικό έδαφος.

Με τέτοια υποστήριξη είναι σαφές ότι οποιαδήποτε απόπειρα από τους Αλβανούς είναι καταδικασμένη σε αποτυχία», αποκαλύπτει πηγή, προσθέτοντας ότι το ΝΑΤΟ είναι πεπεισμένο ότι η Σερβία είναι η μόνη χώρα εκτός της νατοϊκής στρατιωτικής συμμαχίας. 9962c834aedc1790cc577135f687bcd6-700x466 Ο πρώην επικεφαλής των σερβικών υπηρεσιών ασφαλείας (VBA) Momir Stojanović πιστεύει ακράδαντα ότι η Ρωσία σε περίπτωση μιας νέας έξαρσης της σύγκρουσης στο Κοσσυφοπέδιο θα σταθεί πραγματικά «δίπλα» στην Σερβία. « Υπάρχει ένα τέτοιο σχέδιο από τους Αλβανούς εδώ και καιρό.

Η Ρωσία έχει ενισχυθεί. Το στρατηγικό και γεωπολιτικό ενδιαφέρον της για τα Βαλκάνια είναι τεράστιο. Ωστόσο, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί να κάνουμε τα πάντα για να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγκρουση, επειδή ο πόλεμος οδηγεί σε αποσταθεροποίηση και χάος» , τονίζει ο Stojanović. Ο καθηγητής στης σερβική σχολή ασφάλειας Ζόραν Ντράγκισιτς επιβεβαιώνει ότι η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο είναι ανησυχητική επειδή οι πολιτικοί τους είναι πολύ νευρικοί .

 Υπενθυμίζουμε ότι πριν μερικές ημέρες αποστάλθηκε ρωσικό τελεσίγραφο δια χειρός Β.Πούτιν σε ΗΠΑ-ΕΕ και λοιπούς «υπαλληλίσκους» τύπου Μοργκερίνι για τα τεκταινόμενα στην Σερβία, που «τραντάζει» το σκηνικό στα Βαλκάνια και καταδεικνύει ότι έχουμε εισέλθει σε νέες εξελίξεις. csm_specnaz_putin_ria_6b0b348779-700x531

«Αυτό δεν είναι το 1995, ούτε το 1999, η Ρωσία δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε επίθεση εναντίον των Σέρβων … Η Σερβία και η δημοκρατία των Σέρβων της Βοσνίας μπορoύν να υπολογίζουν στην πλήρη στήριξή μας», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. «Εκείνοι που σχεδιάζουν να επιτεθούν στην Σερβία και στην Σερβοβοσνιακή δημοκρατία χρειάζεται να ξέρουν ότι είναι σαν να επιτίθενται στην ίδια την Ρωσία ! Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε νέα επίθεση εναντίον των Σέρβων! Βελιγράδι και Μπάνια Λούκα μπορούν να υπολογίζουν στην μέγιστη υποστήριξη της Ρωσικής Ομοσπονδίας!», τάδε έφη….Βλαντίμιρ Βλαντομίροβιτς Πούτιν …πρόεδρος της Ρωσίας , και αρχιστράτηγος των ενόπλων δυνάμεων .

 Η Μόσχα αποφάσισε ότι πλέον ήρθε η ώρα να «παίξει πολύ σκληρά» έναντι του ΝΑΤΟ και να κινηθεί ταχύτατα για να αποκτήσει στρατηγικό πλεονέκτημα στην συνεχή , κατά τους Ρώσους, περικύκλωση της ρωσικής επικράτειας πλέον και στα Βαλκάνια .

Εμείς εδώ στην Ελλάδα ετοιμαζόμαστε να υπογράψουμε και τέταρτο μνημόνιο υποθηκεύοντας την χώρα για τα επόμενα 150 χρόνια στην δύση και τους τοκογλύφους. Απόσυρση εδώ και τώρα από την ΕΕ και από όλους τους οργανισμούς οι οποίοι δεν μας βοήθησαν στο Αιγαίο με την Τουρκία και δεν πρόκειται να μας βοηθήσουν …ποτέ και σύναψη συμμαχιών με ομόδοξες χώρες όπως η Ρωσία , η Σερβία και υπό προϋποθέσεις αλλαγής πολιτικής Βουλγαρία και ΠΓΔΜ. πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: