Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

ΨΗΦΙΖΩ ΑΛΛΑ ΚΛΑΙΩ



Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το ταλέντο της υποκριτικής των Συριζαιϊκών πολιτικών στελεχών. Ούτε οι Λογοθετίδης, Χορν Κατράκης και όποιο άλλο μεγαθήριο του Ελληνικού θεάτρου έχω ξεχάσει θα μπορούσε να τους συναγωνιστεί. 

Οι τύποι έχουν μεταλλάξει τη πολιτική σε μυθιστορηματικό μελό. Βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλον της θεσμικής κηδείας του λαού από τον ναό (λέμε τώρα) της δημοκρατίας, κι έχοντας προηγουμένως ρίξει δια της ψήφου τους επ’ αυτού τη χαριστική βολή δηλώνουν φωτοτυπικά πως:
«Έχω ένα σφίξιμο καρδιάς και στομαχιού όπως όλοι οι αριστεροί!!» Κάτι σαν να λέμε ψηφίζω κι ας κλαίω δηλαδή αλλά: Χρησιμοποιούν σκοπίμως τοπογραφικό προσδιορισμό στην ορολογία τους διότι το «αριστερός» είναι σαλόνι ευρύχωρο. Κάτι σαν την Ελβετία της πολιτικής. 

Όπως εν τη πράξει αποδείχθηκε με την από κοινού παρουσία των χρυσαυγιτών και συριζαίων, περιλαμβάνει τους πάντες πλην των κομμουνιστών. Με ξεκαθαρισμένη ευθύς εξ αρχής τη θέση των τελευταίων ως προς τη πρωτοφανή σε καιρούς στρατιωτικής ειρήνης σφαγή που συντελείται κατά του ελληνικού λαού, δεν μένει παρά να διαλύσουμε το τοπωνύμιο-γιατί περί αυτού πρόκειται- στα εξ ων συνετέθη μήπως και καταλήξουμε σε δόκιμη πολιτική άκρη. 

Ιστορικά ο αριστερός (πως λέμε ο homo sapiens καμιά σχέση) ως πολιτικό ον εμφανίστηκε τη μετεμφυλιακή περίοδο επειδή το κομμουνιστικό κόμμα πρώτον είχε τεθεί εκτός νόμου και δεύτερον αντιστάσεως μη ούσης κατασυκοφαντείτο καθημερινά και πάσι δυνάμει, από τους θεμελιωτές προγόνους του σημερινού φασιστικού καθεστώτος. Πολιτικά καλυπτόταν από την ΕΔΑ (ενιαία δημοκρατική αριστερά) και στα σπλάχνα της φιλοξενούσε όσους αποδεκατισμένους δεν είχαν βρει δρόμο διαφυγής στην αλλοδαπή, για να διασωθούν από τις εκτελέσεις και τους ανείπωτους βασανισμούς. Κορμιά τσακισμένα πολιτικά κοινωνικά και βιολογικά που κάποια απ’ αυτά δεν άντεξαν και υπέγραψαν δηλώσεις μετανοίας. 

Ας είναι. Δεν έχουν όλοι κατασκευαστεί από το ίδιο μέταλλο. 
Μερικοί κάτω από συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών και πίεσης λιώνουν και γίνονται χυλός. 
Ουδέν το μεμπτό αν αποσύρονταν της πολιτικής κυκλοφορίας. 

Γιατί αυτό θα ήταν μια έντιμη στάση. 

Αντιθέτως δεν το έπραξαν. Με την επιβολή της δικτατορίας και τους κομμουνιστές υπό απηνή διωγμό, αυτοί συγκρότησαν δίκτυο το οποίο αποσκίρτησε και από τότε άλλαζαν μάσκες κατά περίπτωση. 
Όπως λέμε εκ περιτροπής.

 Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή καλούνταν αριστεροί για να υποδηλώνουν προς άγραν ψήφων τη συνέχεια της ΕΔΑ (Κύρκος ψαράδες της Θάσου ενωθείτε!!) και Τρίτη Πέμπτη Σάββατο αναθεωρητές της γραμμής Γκράμσι με τον λαό τις Κυριακές να τους φωνάζει συλλήβδην οπορτουνιστές. Ασυγκίνητοι αυτοί κατέληξαν οι άνθρωποι με τα χίλια πρόσωπα ή προσωπεία. Όπως εκείνα του Συνασπισμού της αριστεράς και του Σύριζα. 

Τώρα γιατί εγώ γνωρίζω πως οι πολλαπλές ονομασίες παραπέμπουν σε κακούργους απατεώνες και γενικώς όσους διαθέτουν φωτογραφίες τους σε όλα τα άρθρα του ποινικού κώδικα δεν ξέρω.. Προφανώς είμαι επηρεασμένος από τη θητεία μου στο πολιτικό της νομικής.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: