Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

ΠΡΟΣ ΑΡΣΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ


Έχω κατ’ επανάληψη δηλώσει πως είμαι άνθρωπος αδυναμιών άρα δεν μπορεί να είμαι ενεργά κομμουνιστής. Αδυνατώ δηλαδή να υποτάξω το ΕΓΩ μεταξύ πολλαπλών αριθμητών υπό τον έναν και μοναδικό παρανομαστή Το ΕΜΕΙΣ. Όμως ποτέ δεν θα πάψω να υποκλίνομαι στο μεγαλείο αυτών των ανθρώπων που το διαπράττουν ως έγκλημα κατά του εαυτού τους –κάτι σαν αυτοχειρία- ανάμεσα σε έναν σύγχρονο κόσμο του ατομικού ωχαδελφισμού ή του πολιτικού αναλφαβητισμού.
Όπως ποτέ δεν θα πάψω να σέβομαι απεριόριστα τις πανανθρώπινες αξίες και αρχές ενός κόμματος που δεν μεταμφιέζεται στη βάση των καιρών με διάφορα προσωπεία παραπλανητικής ψηφοθηρίας. Σαν τους κακούργους των απειράριθμων ονομάτων. Ένα κόμμα που και στις σπάνιες περιπτώσεις που έχει λαθέψει έχει αναλάβει ευθέως και ευθαρσώς την πλήρη ευθύνη και τις πολιτικές συνέπειες. Από την ίδρυσή του ως τα σήμερα υπογράφει με το ίδιο ονοματεπώνυμο. ΚΚΕ. Επομένως: Συμφωνώ σχεδόν με το σύνολο των διαπιστώσεών του και διαφωνώ ως γνήσιο θύμα όχι της κατά τον Ισοκράτη αλλά κατά την καραγκιόζεια ελληνική παιδεία ως προς τη λύση του. Όπως όλοι μας.. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως νομιμοποιούμαι να του ζητώ δόλια ευθύνες της σημερινής καταστροφής.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προσέγγιση ηθική ενός άκρως ευαισθητου θέματος.. Μπράβο..

Ανώνυμος είπε...

Τι άραγε σημαίνει κομμουνιστής ευγένιε;

Κλύδωνας είπε...

Μα μόλις το συμπεριέλαβα προσεκτικά στο κειμενο σε δυο φρασεις.. ξαναδιάβασέ το προσεκτικά

Ανώνυμος είπε...

Το χειρότερο απ' όλα ευγένειε είναι πως του ζητούν ευθύνες πως δεν κάνει τίποτα οι υποκριτές εκείνοι που δεν το ψηφίζουν!! Βρε αντε στο διάβολο λαμόγια... Τι να κάνει επανάσταση το πέντε τοις εκατό; Αυτό δεν είναι επανάσταση αλλά χούντα..

Ανώνυμος είπε...

Προς : 13 Απριλίου 2017 - 10:59 μ.μ. Διαγραφή

Να σου δώσω εγώ ένα συνώνυμο ; Αλτρουϊστής

Αντήνωρ

Ανώνυμος είπε...

Σε τι ακριβώς διαφωνείς ευγένιε; Σε αυτό μήπως που εσύ και άλλοι πολλοί ονομάζετε επαναστατικη γυμναστική αλλά είναι καθαρή αφύπνιση συνειδήσεων; Ποιος άλλος κομματικός μηχανισμός κατεβάζει με τη συχνότητα που το κάνει το Πάμε στο Σύνταγμα κόσμο; Που είναι η ΓΣΕΕ που όταν συγκεντρώνεται πλέον είναι ένα πανό όλο κι όλο με καμιά δεκαριά περιβολάρχες τριγύρω; Που είναι ο Σύριζα των αγανακτισμένων μαζί με τους χρυσαυγίτες; Που χάθηκαν όλοι αυτοί οι αγανακτισμένοι των κοινωνικών μέσων μαζικού αφανισμού; Μας πίνουν εν ψυχρώ το αίμα και δεν κουνιέται φυλλο.. Τι άλλο δηλαδή να κάνει το ΚΚΕ που δεν το κάνει; Όχι πες μου δηλαδή..
Νίκος Αποστολίδης

Ανώνυμος είπε...

διόρθωση: νοητικού αφανισμού ήθελα να γράψω
Νίκος Αποστολίδης