Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΓΓΥΟΔΟΣΙΑΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

«Όχι» του δικαστηρίου στο αίτημα του Τσοχατζόπουλου για μείωση της εγγύησης - ΤΩΡΑ
 ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΓΓΥΟΔΟΣΙΑΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ


Αρνητικά απάντησε το δικαστήριο στο αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου για μείωση της εγγύησης που του έχει επιβληθεί, ύψους 200.000 ευρώ.


Ο πρώην υπουργός έχει επιστρέψει στη φυλακή μετά τη νοσηλεία του στο Ιπποκράτειο, καθώς δηλώνει αδυναμία να συγκεντρώσει το εν λόγω ποσό που του επέβαλαν πριν λίγες ημέρες οι δικαστές ως όρο για την αποφυλάκισή του. Σήμερα ζήτησε μέσω των συνηγόρων του, από το Πενταμελές Εφετείο να απαλειφθεί ο περιοριστικός όρος ή έστω να μειωθεί το ποσό.

Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία και υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση που προηγήθηκε, έκρινε ότι η εγγύηση θα πρέπει να παραμείνει στα 200.000 ευρώ, δίνοντας, ωστόσο, τη δυνατότητα στον πρώην υπουργό, εκτός από μετρητά, να το καταβάλλει μέσω εγγυητικής επιστολής τράπεζας ή και υποθήκης ακινήτου του ιδίου ή τρίτου προσώπου.
Ένα μέλος της σύνθεσης έκρινε πως θα πρέπει το ποσό της εγγυοδοσίας να μειωθεί στα 100.000 ευρώ.
Με τις νέες δυνατότητες πάντως που έδωσε το δικαστήριο, δεν αποκλείεται το επόμενο χρονικό διάστημα ο Άκης Τσοχατζόπουλος να μπορέσει να συγκεντρώσει το χρηματικό ποσό που απαιτείται, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: