Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

ΝΕΑ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΑ ΙΜΙΑ

Συνεχίζεται η ένταση για τα Ίμια - Για νέο «επεισόδιο» μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ (Photos) - Media
 Αυτή τη φορά ενεπλάκησαν Λιμενικά σκάφη και από τις δύο πλευρές



 Σε νέα ένταση μεταξύ της τουρκικής και της ελληνικής ακτοφυλακής πέριξ των Ιμίων κάνουν λόγο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το περιστατικό.Μάλιστα, τα τουρκικά ΜΜΕ γράφουν πως «η τουρκική ακτοφυλακή καταδίωξε ελληνικό πλοίο».





Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ το περιστατικό συνέβη χθες το μεσημέρι, όταν ελληνικό σκάφος της ακτοφυλακής ενώ βρισκόταν μπροστά από την Καλόλιμνο, στη συνέχεια πέρασε δύο μίλια ανοιχτά του νησιού Τσαβούς  και μετά προσπάθησε να πλησιάσει τα Ίμια.
Τότε το τουρκικό λιμενικό επενέβη και «καταδίωξε» το ελληνικό πλοίο εκτός των «τουρκικών χωρικών υδάτων», ενώ όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες τα δύο πλοία πλησίασαν  πάρα πολύ κοντά μαζί τους.
Το ελληνικό προσπάθησε να πάει μπροστά στις βραχονησίδες Ίμια, αλλά το τουρκικό πλοίο το εμπόδισε,γράφει ο τουρκικος τύπος.





Μάλιστα, τα τουρκικά δημοσιεύματα υπενθυμίζουν πως τη Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και την Κυριακή του Πάσχα ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΣ επισκέφτηκε νησιά της περιοχής.  Δεν λείπει και η αναφορά στην επίσκεψη  του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στο Αγαθονήσι που όπως έγινε γνωστό οι Τούρκοι συνέχισαν στην πάγια γραμμής τους και υποστήριξαν πως ο Έλληνας υπουργός βρίσκεται σε «τουρκικό εναέριο χώρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: