Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

ΜΙΚΗΣ : ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ..


 Πόσο θα θέλαμε αλλά πόσο θα ήθελες κι εσύ να είχες κάνει λάθος !!!!


Ο Μίκης Θεοδωράκης κατά την παρουσίαση του καινούργιου του βιβλίου με τίτλο «Μονόλογοι στο λυκαυγές» από τις εκδόσεις Ιανός, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην επικαιρότητα.

Μίλησε για την ηγεσία της Γερμανίας λέγοντας πως «ο Σόιμπλε μας κουνάει το χέρι επειδή έχουμε υπογράψει. Είμαστε ραγιάδες και έχουμε εξευτελιστεί. Αυτός μαζί με τη Μέρκελ και τους άλλους είναι σαρκοφάγα ζώα»

Για τη σημερινή κυβέρνηση είπε: «Είναι ιεροσυλία αυτό που γίνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία: όλα μπήκαν κάτω από το χαλί. Σήμερα ο μνημονιακός, θεωρείται πατριώτης» είπε χαρακτηριστικά για τη σημερινή κυβέρνηση.

Για το μεγαλύτερο φόβο του αποκάλυψε ότι «έχω συμφιλιωθεί με το Χάρο. Είναι φιλαράκος μου. Ξέρετε είχα πάντα φοβία με τον κουρέα. Δεν μπορούσα να μου πιάνει το κεφάλι και να με στριφογυρίζει».

«Άλλωστε στο τραγούδι μου "Στα Περιβόλια" έχω... χορέψει μαζί του. Ό,τι κι αν γίνει εγώ τον Χάρο τον έχω νικήσει. Ας έρθει λοιπόν όποτε θέλει».

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους «πότε θα τα ξαναπούμε;» απάντησε «δεν μπορώ να σας καλέσω στην κηδεία μου. Έχω εκφράσει την επιθυμία και την έχω βάλει στη διαθήκη μου να πάω κατευθείαν στο Βραχάτι».

Ο Μίκης Θεοδωράκης μοιράστηκε με τους δημοσιογράφους και πολλές ιστορίες αποκαλύπτοντας ότι μια είναι αυτή που θα ήθελε να ξαναζήσει: «Να ξαναγύριζα στον Πύργο της Ηλείας, τότε που πήγαινα στη Γ΄ Γυμνασίου κι έγραφα τα πρώτα μου τραγούδια και κάθε βράδυ καθόμαστε στο τραπέζι ο πατέρας μου, η μητέρα μου, ο Γιάννης κι εγώ. Κι όταν άκουγαν το τραγούδι μου, τραγουδάγαμε όλοι μαζί. Κι αν το τραγούδι μου είχε έναν ρυθμό βαλς, σηκωνόταν ο πατέρας κι έπαιρνε τη μητέρα και χορεύανε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: