Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΤΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ

 ΤΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ


Θαύμα θαυμάτων! Ανακάλυψαν ξαφνικά νομικά κωλύματα!!


Νομικά κωλύματα εντοπίστηκαν «ξαφνικά» χτες από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ όσον αφορά τις αρμοδιότητες της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που συστάθηκε προ ημερών για να διερευνήσει «την τέλεση αδικημάτων της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες», δηλαδή «ξέπλυμα μαύρου χρήματος», στο πλαίσιο σύναψης συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων την περίοδο που υπουργός Εθνικής Αμυνας ήταν ο Γ. Παπαντωνίου.

Συγκεκριμένα, κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έθεσαν θέμα αναρμοδιότητας της Επιτροπής σχετικά με το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, επειδή σύμφωνα με αυτούς ήδη διεξάγεται έρευνα από την Δικαιοσύνη. Χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδ. Λοβέρδος - σύμφωνα με τις διαρροές, γιατί οι συνεδριάσεις της Επιτροπής είναι κεκλεισμένων των θυρών - φέρεται να υποστήριξε ότι απαγορεύεται να κάνει η Βουλή προανακριτικές ή ερευνητικές πράξεις, όταν έχει ευθύνη η τακτική ποινική δικαιοσύνη. Ενώ, όπως ειπώθηκε από τους ίδιους, επί της ουσίας η Επιτροπή δεν έχει λόγο ύπαρξης. Αποφάσισαν η συνεδρίαση με το ίδιο θέμα να συνεχιστεί και σήμερα, οπότε και θα καθοριστεί το... «μέλλον» της Επιτροπής.

Από το ΚΚΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος και μέλος της Επιτροπής Θανάσης Παφίλης επισήμανε ότι το ΚΚΕ εμμένει στην άποψη ότι η Επιτροπή θα πρέπει να προχωρήσει σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής. Ενώ επέρριψε ευθύνες τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που ενώ ψήφισαν στην Ολομέλεια την πρόταση για την Προανακριτική, τώρα άλλα λένε στην Επιτροπή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: