Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

ΥΠΕΡΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΧΑ

Αυτό είναι το υπερόπλο που σχεδιάζει η Ρωσία - Στόχος η θαλάσσια κυριαρχία (Photos) - Media ΥΠΕΡΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΧΑ
 
 
 
Mε εντυπωσιακό τρόπο ετοιμάζεται να απαντήσει η Μόσχα στη θαλάσσια κυριαρχία των ΗΠΑ στο χώρο των αεροπλανοφόρων δεδομένου ότι το ναύαρχος Κουζνέτσοφ είναι σχεδιασμένο κυρίως για τις αμυντικές ανάγκες της χώρας και προέρχεται από τη περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης...
 
 
 
Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, το πολεμικό ναυτικό της χώρας ετοιμάζεται να απαντήσει στην θαλάσσια κυριαρχία των ΗΠΑ με το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα, το οποίο, όπως αναφέρουν πηγές της Μόσχας, θα υπερβαίνει σε ισχύ και δυνατότητα μεταφοράς αεροσκαφών τα 11 αεροπλανοφόρα κλάσεως «Νίμιτς» των ΗΠΑ.
 
Το πρόγραμμα κατασκευής του συγκεκριμένου υπερ-αεροπλανοφόρου, με την κωδική ονομασία «Shtorm», προβλέπει τη δημιουργία ενός σκάφους που θα μεταφέρει περισσότερα από 90 μαχητικά αεροσκάφη και θα έχει εκτόπισμα άνω των 100.000 τόνων.
Το «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» προέρχεται από τις ημέρες της Σοβιετικής Ένωσης και θεωρείται κυρίως ικανό για άμυνα, ενώ δεν αποπνέει την ισχύ των αμερικανικών αεροπλανοφόρων, ενώ θεωρείται πλέον πεπαλαιωμένο για τις ανάγκες των σύγχρονων ενόπλων δυνάμεων (από το «Κουζνετσόφ» μπορεί να απογειωθεί ένα μαχητικό ανά τρία λεπτά, ενώ στα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ απογειώνονται τρία αεροσκάφη μαζί).
 
Πάντως, τα ρωσικά ΜΜΕ υπογραμμίζουν ότι το πρόγραμμα «Shtorm» έχει ορισμένα προβλήματα που πρέπει να ξεπεράσει στο στάδιο της υλοποίησής του: το πρώτο είναι το κόστος κατασκευής του, το οποίο επιβαρύνεται από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία, και το δεύτερο είναι η κατασκευή τουλάχιστον 90 αεροσκαφών πέμπτης γενιάς.
Για το δεύτερο ζήτημα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις υποστηρίζουν ότι οι ανάγκες θα καλυφθούν από τα Τ-50, τα οποία ωστόσο δεν έχουν ακόμα φθάσει στο επίπεδο που απαιτείται για μαχητικά πέμπτης γενεάς, ειδικά σχεδιασμένα για αεροπλανοφόρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: