Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΛΑΓΙΟ ΗΧΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΕΒ

 ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΛΑΓΙΟ ΗΧΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΕΒ


 Πιέζει και με την δική του φωνή ο εισαγωγέας Φέσσας πρόεδρος των ανύπαρκτων ελληνικών βιομηχανιών.. Τη δική του φωνή υπέρ των «ριζικών αλλαγών» που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση στην εγχώρια αγορά Ενέργειας ήρθε να προσθέσει χτες ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Φέσσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε διαδικτυακό μέσο, εμφανιζόμενος μάλιστα να «ανησυχεί» για τα λεφτά του ελληνικού λαού που μπορεί να χαθούν μέσω της ΔΕΗ, όπως είπε, εάν η επιχείρηση «δεν αναδιαρθρωθεί τελείως».

Ο Δ. Φέσσας αναφέρθηκε στα «τεράστια χρέη» της ΔΕΗ, κάνοντας λόγο ακόμη και για «κατάρρευση» της επιχείρησης, σημειώνοντας πάντως τον κρίσιμο ρόλο που παίζει στην παραγωγή και στην ιδιωτική κατανάλωση. Εκανε λόγο, επίσης, για «εκπλήξεις τις οποίες δεν θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε», τονίζοντας το ενδεχόμενο να σταματήσει η «αδιάλειπτη παροχή Ενέργειας τουλάχιστον όπως την ξέρουμε» πολύ σύντομα, λέγοντας πως «φοβάμαι ότι αν δεν παρθούν μέτρα σήμερα μπορεί να υπάρξει τέτοιο σενάριο, ενόψει της αυξημένης ζήτησης του καλοκαιριού».

Με τις παραπάνω επισημάνσεις του, ο πρόεδρος του ΣΕΒ αποσιωπά φυσικά το γεγονός ότι είναι ακριβώς αυτή η διαδικασία της «απελευθέρωσης» και των ιδιωτικοποιήσεων στο πλαίσιο της «Ενεργειακής Ενωσης» της ΕΕ, που έχουν δημιουργήσει τα τεράστια χρέη της ΔΕΗ και την απειλούν με οικονομική κατάρρευση, την οποία βεβαίως θα επωμιστούν τα εργαζόμενα λαϊκά στρώματα και όχι οι μονοπωλιακοί όμιλοι.

 Οπως, επίσης, έχουν δημιουργήσει και τους κινδύνους στην τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος, που τον περασμένο χειμώνα ξέφυγαν από το θεωρητικό επίπεδο, καθώς φθάσαμε πραγματικά ελάχιστα λίγο πριν το «μπλακ άουτ». Ηταν η περίοδος που οι «εναλλακτικοί» προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος - και μέλη του ΣΕΒ - αξιοποίησαν προς όφελός τους την ευνοϊκή συγκυρία για να εξάγουν ρεύμα που αγόραζαν από τη ΔΕΗ σε επίπεδο κ

Δεν υπάρχουν σχόλια: