Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΦΑΡΜΑΚΑ ΒΕΡΕΣΕ !!!

skitso5 
 Και ζωή σε πολλές έντοκες δόσεις..


Mε δόσεις αναγκάζονται να πληρώνουν τα φάρμακά τους οι Ελληνες ενώ πολλοί αν και χρειάζονται τα φάρμακα δεν πάνε να τα αγοράσουν. Και μιλάμε κυρίως για συνταξιούχους και ανθρώπους μεγάλης ηλικίας με χαμηλό εισόδημα που έχουν ανάγκη τα φάρμακα.


Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, πέρα από την οικονομική στενότητα που αναγκάζει συνταξιούχους, άνεργους και υποαπασχολούμενους να αγοράζουν φάρμακα με πίστωση και να περιμένουν τις τελευταίες ημέρες κάθε μήνα ή τις πρώτες δύο του επόμενου για να πληρώσουν, βραχνά για τους πολίτες αποτελεί και η υψηλή ή καθολική συμμετοχή, που καλούνται να πληρώσουν για τα φάρμακά τους.

Η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να συρρικνώσει τη δαπάνη για τη φαρμακευτική περίθαλψη, όχι μόνο δεν κατάργησε το 1 ευρώ ανά συνταγή που είχε καθιερωθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και το οποίο είχε καταγγείλει κατά κόρον, αλλά με τη μέθοδο της τιμής αναφοράς, η οποία μεταβάλλεται συνεχώς, ανέβασε το ποσοστό συμμετοχής των ασφαλισμένων κατά μέσο όρο σε 35%, ενώ το 2010 ήταν 11%. 

Αυτό έχει ως συνέπεια πολλοί ασθενείς είτε να μην πηγαίνουν καθόλου στο γιατρό (γιατί στο τέλος με την πληρωμή του γιατρού και με το ποσοστό συμμετοχής στο φάρμακο πληρώνουν περισσότερα απ’ ό,τι αν απλώς πλήρωναν το φάρμακο απευθείας από την τσέπη τους), είτε αν πάνε, να επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο, με αποτέλεσμα να μειώνεται περαιτέρω το ήδη χαμηλό εισόδημά τους.

(Από τις δηλώσεις του προέδρου των Φαρακοποιών Θεσσαλονίκης Κυριάκου Θεοδοσιάδη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: