Σάββατο 15 Απριλίου 2017

ΟΙ ΚΑΛΠΙΚΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΤΟΥ ΣΕΒ

 ΟΙ ΚΑΛΠΙΚΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΤΟΥ ΣΕΒ
 
 Θεόδωρος Κατσανέβας
 
Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται ο παρασιτικός, κομπραδόρικος έως και ανθελληνικός ρόλος των κάλπικων βιομήχανων του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανίών), οι οποίοι μονίμως κόπτονται υπέρ του ευρώ. Ενός ξένου υπερτιμημένου νομίσματος, που αν οι διοικούντες τον ΣΕΒ  ήταν πραγματικοί βιομήχανοι θα όφειλαν να το καταγγείλουν αφού, αφού ευνοεί τις εξαγωγές και καταγκρεμίζει τις εξαγωγές, γεγονός που αποδεικνύεται από την αρνητική εξέλιξη του εμπορικού μας ισοζυγείου μετά την ένταξή μας στο ευρώ.
 
Είναι καιρός τώρα που ο ΣΕΒ  δεν εκπροσωπείται απο πραγματικούς βιομήχανους. Οι Πρόεδροι του  είναι επικεφαλείς επιχειρήσεων που είτε παράγουν αέρα κοπανιστό ή είναι μεσάζοντες, ή απλοί εισαγωγείς. Ο προηγούμενος μεγαλόσχημος και με πολιτικές φιλοδοξίες Πρόεδρος για τέσσερεις θητείες Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ήταν ένας βιομήχανος χωρίς βιομηχανία.  Ο ίδιος πούλησε τη μεγάλη βιομηχανία ΔΕΛΤΑ που κληρονόμησε απο τον σπουδαίο πραγματικό βιομήχανο πατέρα του, τον ιδρυτή και δημιουργό της στην Marfin του πολυπράγμωνα Ανδρέα Βγενόπουλου.
 
Αλλά και ο σημερινός Πρόεδρος του ΣΕΒ  Θεόδωρος Φέσσας δεν είναι  βιομήχανος αλλά
ιδιοκτήτης της Info Guest,μιας εισαγωγικής εταιρείας προϊόντων πληροφορικής, με τμήμα συντήρησης και επισκευών. Ως εισαγωγέας λοιπόν και όχι ως πραγματικός βιομήχανος-παραγωγός, ο κ. Φέσσας, όπως και ο κ. Δασκαλόπουλος και οι περί αυτών, αγωνιούν για την τύχη του ευρώ γι’ αυτό και υμνούν το νόμισμα-Φραγκεστάϊν που καταστρέφει την εγχώρια βιομηχανία.
Έτσι, δεν είναι περίεργο που οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ με τους μη-βιομήχανους προέδρους του, ως καλοί κομπραδόροι που βολεύονται με επιδοτήσεις και θαλασσοδάνεια, υποκλίνονται και σκίζουν τα ρούχα τους για το άγιο δισκοπότηρο του ευρώ. Σταυροκοπιούνται, και φτύνουν στην πλάτη τους για το επερχόμενο Grexit και κατά καιρούς το καταγγέλουν σε στυλ ανθυπο-Στουρνάρα.
Η αποβιομηχανοποίηση της χώρας μας μετά την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως μετά την καθυπόταξή μας στην ευρωζώνη, αποτελεί μια αλματωδώς αυξανόμενη θλιβερή πραγματικότητα. Αρωγός στην αποβιομηχανοποίηση αυτή και η πολιτεία, η οποία κατήργησε το Υπουργείο και το Υφυπουργείο Βιομηχανίας. Οι Ευρωπαίοι «Εταίροι» έχουν αποφασίσει ότι, η Ελλάδα θα είναι το εξοχικό τους με εγχώριους και εποίκους εργαζόμενους, γκαρσόνια και κηπουρούς.
Σήμερα, στον κάλπικο ΣΕΒ, ηγούνται μεσάζοντες, μεγαλέμποροι, εισαγωγείς, αντιπρόσωποι εταιρειών, τραπεζίτες, διευθυντές επιχειρήσεων υπηρεσιών και γενικά μη βιομήχανοι. Οι τελευταίοι πραγματικοί βιομήχανοι και βιοτέχνες που παράγουν ελληνικά προϊόντα και παλεύουν να επιβιώσουν σε ένα απόλυτα εθρικό περιβάλλον, έχουν εξοβελιστεί ή αποχώρησαν από τον ΣΕΒ. Ενώ ελάχιστοι απο την κατηγορία αυτή που παραμένουν στους κόλπους του, βρίσκονται θελητά ή αθέλητα στη γωνία.


Έτσι ο ΣΕΒ ελέγχεται απο μεσάζοντες, κομπραδόρους, διορισμένους οικονομολογούντες και κάλπικους βιομήχανους. Για αυτό ίσως θα ήταν πιο σωστό να μετονομαστεί σε ΣΕΜ-«Σύνδεσμος Ελλήνων Μεταπρατών». Για να ακριβολογούμε δηλαδή.
Αλλά και ο έτερος πόλος του συστήματος των επιλεγόμενων «κοινωνικών εταίρων» που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί τους εργαζόμενους,δηλ. η ΓΣΕΕ ( Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Ελλάδος), έ αυτός και αν είναι για καρπαζιές και για γιούχα.Η προτεινόμενη στην περίπτωσή του κατάλληλη μετονομοσία είναι «Γενική Συνομποδονδία Ευρωγενίτσαρων Ελλάδος». Πάντα για να ακριβολογούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: