Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

ΠΟΛΕΜΟΣ : ΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΚΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ

 ΠΟΛΕΜΟΣ : ΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΚΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ


Τους πρώτους κιόλας τρεις μήνες της προεδρίας του, ο Ντόναλντ Τραμπ, διέταξε να βομβαρδισθούν περιοχές όπου έχουν άμεση ή έμμεση πολεμική ανάμειξη οι ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εκατοντάδες άμαχοι και παιδιά, όπως:

 
 # Η οκτάχρονη αμερικανίδα υπήκοος Nora al-Awlaki στην Υεμένη, σε στοχευμένη επίθεση τον Ιανουάριο.
 # Τουλάχιστον 18 πολίτες κυρίως γυναικόπαιδα το Φεβρουάριο σε αμερικάνικους βομβαρδισμούς εναντίον Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν (σύμφωναμε στοιχεία του ΟΗΕ).
 # Περισσότεροι από 200 πολίτες –συμπεριλαμβανομένων 34 γυναικών και 32 παιδιών σε αμερικάνικους βομβαρδισμούς στη Ράκκα της Συρίας το Μάρτιο σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (φιλοδυτικό).
 # Στη Μοσούλη του Ιράκ, σκοτώθηκαν 240 άμαχοι –μεταξύ τους πολλά παιδιά- όταν αμερικάνικες βόμβες είχαν για στόχο τζιχαντιστές και έπεσαν σε κατοικημένη περιοχή που χρησιμοποιούν ως καταφύγιο μαχητές του Ισλαμικού Χαλιφάτου.
 
 
   «Ήταν η Μητέρα της Υποκρισίας. Για κάποιους μερικά σκοτωμένα παιδιά στης Συρία έχουν σημασία, ενώ κάποια άλλα δεν έχουν», γράφει ο Ρόμπερτ Φισκ, στον ιστότοπο "The Independent", με τίτλο: «Αν ο Τραμπ ενδιαφέρεται τόσο για τα παιδιά της Συρίας, γιατί δεν καταδίκασε και τους αντάρτες που σφαγίασαν παιδιά;». 
 Και αναφέρεται στη σφαγή που έγινε από την βομβιστική επίθεση των τζιχαντιστών η οποία δεν αποδοκιμάσθηκε ούτε από τον αμερικανό πρόεδρο ούτε από την ΕΕ και την Βρετανία.
 Για να συνεχίσει το άρθρο του ο Φισκ: «Όταν από την χημική επίθεση στη Συρία σκοτώθηκαν περισσότερα από 70 πολίτες στις 4 Απριλίου –συμπεριλαμβανομένων μωρών και παιδιών-  ο Τραμπ διέταξε πυραυλική επίθεση εναντίον της Συρίας. 
 
 
  Η Αμερική χειροκρότησε όπως κι ο περισσότερος κόσμος και τα διεθνή Μέσα. Ο Τραμπ αποκάλεσε τον Μπασάρ αλ-Άσαντ «δαίμονα» και «ζώο». Η ΕΕ καταδίκασε το συριακό καθεστώς. Η Ντάουνιγκ Στρητ αποκάλεσε την επίθεση με χημικά «βάρβαρη». Σχεδόν κάθε ηγέτης στη Δύση απαίτησε την ανατροπή του Άσαντ. 
  Κι όμως, μετά την επίθεση αυτοκτονίας τζιχαντιστή εναντίον αυτοκινητοπομπής που μετέφερε πολίτες πρόσφυγες έξω από το Χαλέπι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 126 Σύροι, από τους οποίους τα 80 παιδιά, ο Λευκός Οίκος παρέμεινε βουβός. Κι όμως ο αριθμός των παιδιών που σκοτώθηκαν αυτή την φορά, ήταν πολύ μεγαλύτερος.
  Όμως, ο Τραμπ δεν έγραψε Tweet για να εκφράσει τη θλίψη του “για τα όμορφα μωρά που σκοτώθηκαν”, ούτε μας είπε πως ένοιωσε η κόρη του Ιβάνκα»…
  Ο Theodore Postol επίτιμος καθηγητής στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), αμφισβητεί τις δηλώσεις του Λευκού Οίκου ότι πίσω από την επίθεση της 4ης Απριλίου ήταν ο Μπασάρ αλ-Άσαντ. Και υποστηρίζει ότι η αναφορά της αμερικάνικης κυβέρνησης δεν περιείχε κάποιο ουσιαστικό στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο Άσαντ ευθύνεται. Αντίθετα μάλιστα γράφει σε άρθρο του πως «η επίθεση προετοιμάσθηκε από παίκτες στο έδαφος».
 Όπως έγραψε ο Πόστολ, «μελέτησα το έγγραφο του Λευκού Οίκου προσεκτικά και πιστεύω πως χωρίς αμφιβολία, δεν περιέχει κάποιο στοιχείο να δίνει το δικαίωμα στην αμερικάνικη κυβέρνηση να έχει πειστική γνώση και αποδείξεις ότι από την κυβέρνηση της Συρίας έγινε η επίθεση στο Khan Sheikhoun στις 4 Απριλίου 2017».
  Όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που αμφισβητούν τα όσα επικαλέσθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για να κατηγορήσει τον Ασαντ ότι «σκοτώνει με αέρια τους πολίτες της χώρας του».
  Γεγονός είναι ότι οι βόμβες του Τραμπ σκοτώνουν αθώους ανθρώπους σε τέσσερις χώρες.  
  Και αυτό είναι αρκετά κακό.
  Όταν σκεφτούμε μάλιστα, ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από την αναταραχή στη Μέση Ανατολή και ποιοι προκάλεσαν τον πόλεμο στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: