Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ...

 Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ...


 Η σταύρωση του λαού συμπληρώνουμε εμείς..



Απευθυνόμενος στο εγχώριο κεφάλαιο, για λογαριασμό του οποίου δίνει τις «μάχες» της η κυβέρνηση, παρουσίασε σαν νίκη τα μέτρα για το χρέος, μέτρα που σχετίζονται με τη δυνατότητα του κράτους να στηρίζει την καπιταλιστική ανάκαμψη και συνοδεύονται από διαδοχικά αντιλαϊκά πακέτα, λέγοντας πως «ανοίγει, επιτέλους, ο δρόμος και για τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Αυτό, όπως αντιλαμβάνεστε, θα στείλει σε κάθε περίπτωση ένα ξεκάθαρο μήνυμα στη διεθνή επενδυτική κοινότητα, στις αγορές, ένα μήνυμα ότι η αβεβαιότητα τελείωσε».

Κάνοντας σαφέστερο ότι η όλη προσπάθεια της κυβέρνησης αποσκοπεί στην εξασφάλιση ευνοϊκότερων όρων ανάκαμψης της κερδοφορίας του εγχώριου κεφαλαίου, συμπλήρωσε ακόμα ότι με τη συμφωνία αυτή ανοίγει «η τελική φάση της συζήτησης, όπου θα αποφασιστεί το δημοσιονομικό μονοπάτι που θα ακολουθήσει η χώρα μετά το τέλος του προγράμματος», συζήτηση με γνώμονα «το βασικό αιτούμενο για την ελληνική οικονομία», που είναι «η ενίσχυση της αναπτυξιακής της προοπτικής και της παραγωγής νέου πλούτου και όχι η διαιώνιση μιας περιοριστικής πολιτικής».

Πρόσθεσε, ακόμη, πως η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους «θα οδηγήσει και στην ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Σημείο, από το οποίο ξεκινάει η αποκατάσταση της διεθνούς εμπιστοσύνης προς τη χώρα και η δυνατότητα επιστροφής της ελληνικής οικονομίας στις αγορές χρήματος».

Μάλιστα, ομολογώντας ότι για να πάρει αυτά τα μέτρα για το κεφάλαιο, η κυβέρνηση συμφώνησε να φορτώσει επιπλέον βάρη στο λαό, ο Αλ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι «χωρίς αυτό δεν υπάρχει εφαρμογή μέτρων. Αυτό το τελευταίο, δηλαδή μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος (...) είναι η προϋπόθεση για να εφαρμοστούν και τα μέτρα, έτσι όπως τα αποφασίσαμε, με ουδέτερο δημοσιονομικό ισοζύγιο, το 2019 και το 2020».

Δεσμεύτηκε, δε, ότι η κυβέρνηση στο εξής θα επικεντρωθεί στην «παραγωγική ανασυγκρότηση» για την «παραγωγή νέου πλούτου», με βάση «όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας» και στόχο «την προσέλκυση πραγματικά παραγωγικών επενδύσεων». Θα «τρέξει» τη θεσμική ανασυγκρότηση με αιχμή, κυρίως, τη συνταγματική αναθεώρηση, τις αναγκαίες δηλαδή στις σύγχρονες συνθήκες προσαρμογές του αστικού κράτους στις ανάγκες του κεφαλαίου, επιταχύνοντας παράλληλα και τις μεταρρυθμίσεις σε Υγεία, Παιδεία, Τοπική Διοίκηση κ.α. Προανήγγειλε, ακόμα, «εξυγίανση της πολιτικής ζωής του τόπου», για την οποία θα επιδιωχθούν «ευρύτερες συναινέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: