Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΠΟΥ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΕ ΤΟΝ ΦΟΙΤΗΤΗ

 ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΠΟΥ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΕ ΤΟΝ ΦΟΙΤΗΤΗ


 Μητέρα του θύματος: «Το φαινόμενο Χρυσή Αυγή ανδρώθηκε γιατί τους δόθηκε χώρος. Γιατί ούτε οι πολίτες, ούτε οι θεσμοί αντιστάθηκαν»


 Ποιο φαινόμενο συμπατριώτισσά μας.. Ο υπόκοσμος υπήρχε και θα υπάρχει. Καπιταλισμό έχουμε. Απλώς ένας κόσμος από ομοίους τους τούς έφερε στο προσκήνιο του κοινοβουλίου



Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του για τη δολοφονική επίθεση ομάδας χρυσαυγιτών στον φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, η οποία ξεκίνησε από τα κεντρικά γραφεία της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, το στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Χ. Ζέρβας.
Να σημειωθεί ότι το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης μετατράπηκε σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, δεύτερο δηλαδή κακούργημα εκτός της ληστείας για την οποία ήδη κατηγορούνταν.
Ο φοιτητής αναγνώρισε χωρίς καμία αμφιβολία τον κατηγορούμενο χρυσαυγίτη Χρ. Ζέρβα, όταν κλήθηκε να το κάνει ενώπιόν του.

Η πρόσωπο με πρόσωπο αναγνώριση στην οποία προχώρησε ο νεαρός φοιτητής προκάλεσε την οργίλη αντίδραση και τις αντικομμουνιστικές χυδαιότητες του κατηγορούμενου χρυσαυγίτη, την ώρα που αποχωρούσε συνοδεία αστυνομικών από τα δικαστήρια.

Ο νεαρός φοιτητής, ο οποίος έφτασε στα δικαστήρια μαζί με τη μητέρα του, δήλωσε παράσταση Πολιτικής Αγωγής, ενώ φανερά ήταν τα σημάδια της άγριας επίθεσης που υπέστη. Η μητέρα του μάλιστα είπε μεταξύ άλλων πως «το φαινόμενο Χρυσή Αυγή ανδρώθηκε γιατί τους δόθηκε χώρος. Γιατί ούτε οι πολίτες, ούτε οι θεσμοί αντιστάθηκαν», ενώ αναφερόμενη στη «μάσκα» που χρησιμοποιεί η ΧΑ, σημείωσε πως «αποδείχθηκε όμως ότι κυνηγούν όλο τον κόσμο. Θα πρέπει οι πολίτες να καταλάβουν ότι ίσως οι ίδιοι ή και τα παιδιά τους θα είναι τα επόμενα θύματα...». Και συνέχισε:  

«Βιώνουμε ως οικογένεια ένα σοκ. Κοντέψαμε να χάσουμε το παιδί μας. Τα χτυπήματα ήταν όλα στο κεφάλι και είχαν στόχο να τον σκοτώσουν. Τον χτυπούσαν με σφοδρότητα 4 άτομα και ο ένας από αυτούς μάλιστα γελούσε την ώρα που κακοποιούσε το παιδί μου. Είναι αυτός ο άνθρωπος που ο γιος μου αναγνώρισε ενώπιον του ανακριτή και συνελήφθη από την αστυνομία».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κατηγορούμενος χρυσαυγίτης Χρήστος Ζέρβας είναι, σύμφωνα με ντοκουμέντα και όσα στοιχεία είδαν τη δημοσιότητα, έμμισθο ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, πυρηνάρχης της τοπικής οργάνωσης Αμπελοκήπων, υποψήφιος βουλευτής (και στις δύο τελευταίες βουλευτικές εκλογές, Γενάρη - Σεπτέμβρη 2015) και δημοτικός σύμβουλος της ΧΑ, υπεύθυνος ασφαλείας της «Κεντρικής Διοίκησης» και υπάλληλος στο γραφείο του Μιχαλολιάκου στη Βουλή, μισθοδοτούμενος από το ελληνικό Κοινοβούλιο.
 
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από σωματεία και φορείς

Το δολοφονικό χτύπημα σε βάρος φοιτητή από τη Χρυσή Αυγή καταδικάζει το ΠΑΜΕ. Σε δελτίο Τύπου αναφέρει:

«Οι εγκληματίες φασίστες - ναζιστές της Χρυσής Αυγής έδειξαν για άλλη μια φορά το δολοφονικό τους ποιόν με την επίθεσή τους σε νεαρό φοιτητή και τον ξυλοδαρμό του.
Είναι δολοφόνοι, ακριβώς γιατί είναι ναζιστές και ρατσιστές. Γιατί αποτελούν την πιο ακραία, βάρβαρη και εγκληματική έκφραση του απάνθρωπου εκμεταλλευτικού συστήματος που τους τρέφει ως δύναμη κρούσης κατά του εργατικού και λαϊκού κινήματος, ως κατασταλτική δύναμη απέναντι στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, απέναντι στο ριζοσπαστικό προσανατολισμό τους.

Η Χρυσή Αυγή υπηρετεί πιστά τους εκμεταλλευτές του εργατικού και λαϊκού μόχθου, τους κεφαλαιοκράτες, μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοεργολάβους, βιομήχανους, εφοπλιστές. Δεκάδες είναι οι παρεμβάσεις της μέσα στη Βουλή υπέρ των συμφερόντων τους, ταυτόχρονα με την "εξωκοινοβουλευτική" εγκληματική δράση ενάντια σε αγωνιστές - συνδικαλιστές και ταξικά σωματεία, σε φτωχούς και ταλαιπωρημένους μετανάστες - πρόσφυγες, με τη λειτουργία δουλεμπορικών γραφείων για να προσφέρουν φτηνή εργατική δύναμη στους μεγαλοεργοδότες.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να καταδικάσουν και να απομονώσουν αυτούς τους εγκληματίες - υπηρέτες των εκμεταλλευτών και του συστήματός τους που γεννά τη φτώχεια, τη δυστυχία, τον πόλεμο».
 
Ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας

Επίσης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, ο δήμαρχος Πατρέων, Κ. Πελετίδης, έθεσε προς ψήφιση, εκτός ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο, ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής, για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του νεαρού φοιτητή από ομάδα χρυσαυγιτών. Στο ψήφισμα, που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Σώμα, αναφέρεται:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας καταδικάζει τη νέα επίθεση και τον άγριο ξυλοδαρμό νεαρού φοιτητή από ομάδα κρούσης της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα. Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ο εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής, που προκύπτει από τη ναζιστική - ρατσιστική ιδεολογία της. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας θα συνεχίσει να μη διευκολύνει με κανέναν τρόπο τη δράση της Χρυσής Αυγής για να προπαγανδίζει τις φασιστικές της αντιλήψεις και να στάζει το ρατσιστικό της δηλητήριο. Θα συνεχίζουμε να στεκόμαστε στο πλευρό του λαού μας, να στηρίζουμε τον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες του».

Τον άγριο ξυλοδαρμό του 24χρονου φοιτητή από μέλη της Χρυσής Αυγής καταγγέλλουν με αποφάσεις τους και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Φιλοσοφικής, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Τουρκικών Σπουδών, Φυσικού, Μαθηματικού, Ιατρικής, ΝΦΕΕΜΠ, ΦΕΑ, όπου μεταξύ άλλων σημειώνουν: «Χρειάζεται οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο τον κοινό τους αγώνα με το εργατικό κίνημα, να πρωτοστατήσουν στην αποκάλυψη του ρόλου της Χρυσής Αυγής μέσα στις σχολές και τους χώρους δουλειάς, να συμβάλουν καθοριστικά ώστε να απομονωθεί στη συνείδηση κάθε νέου και νέας! (...) Εξω οι φασίστες από τις σχολές και τις γειτονιές μας!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: