Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ



Τώρα διερευνούν αν έχουν τη δυνατότητα να διερευνήσουν..



Για δεύτερη μέρα χτες, συνεδρίασε η Προανακριτική Επιτροπή για τα εξοπλιστικά προγράμματα επί υπουργίας του Γ. Παπαντωνίου, προκειμένου να ...εντοπίσει αν τελικά έχει λόγο ύπαρξης ή όχι! ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αφού ψήφισαν στην Ολομέλεια την πρόταση για τη σύσταση της Προανακριτικής, τώρα «ξαφνικά» εντόπισαν διάφορα ...νομικά κωλύματα όσον αφορά τις αρμοδιότητες και το περιεχόμενό της.

Μετά από συνεδρίαση περίπου δύο ωρών, εκδόθηκε από την Επιτροπή, η οποία είναι κεκλεισμένων των θυρών, δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρεται ότι όσον αφορά «την εξέταση του εγκλήματος της απιστίας» κατά του Γ. Παπαντωνίου, ναι μεν η Επιτροπή είναι «αρμόδια για την εξέτασή του», πλην όμως «διαπιστώθηκε ότι υπάρχει εξάλειψη του αξιόποινου για το συγκεκριμένο αδίκημα λόγω παραγραφής»...

Οσον αφορά το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος», η Επιτροπή αποφάσισε ότι ...«πρέπει να εξεταστεί η αρμοδιότητά της να διερευνήσει αν διαπιστώνονται ενδείξεις για τη διάπραξη» αυτού του «εγκλήματος», «εκ μέρους του πρώην υπουργού». Σημειώνει ακόμα ότι «η διερεύνηση θα γίνει με τον ταχύτερο δυνατό, στο πλαίσιο του κράτους δικαίου, τρόπο, ώστε ακόμη και σε περίπτωση αναρμοδιότητας, να γίνει τάχιστα παραπομπή στα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης», που σημαίνει ότι το ...τοπίο όσον αφορά την αρμοδιότητα παραμένει ...θολό.

Να σημειωθεί ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και μέλος της Επιτροπής Θανάσης Παφίλης, από την αρχή, στηλιτεύοντας τη στάση των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ που άλλα ψηφίζουν στην Ολομέλεια και άλλα λένε μετά, εξέφρασε τη θέση η Επιτροπή να προχωρήσει σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: