Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

 ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ
 
 
 Όλος ο υπόκοσμος της Χρυσής Αυγής επι σκηνής..
 
Απολογείται σήμερα, μετά τη δεύτερη προθεσμία που έλαβε, ο Χρήστος Ζέρβας, στενός συνεργάτης του αρχηγού της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Ν. Μιχαλολιάκου και του ηγετικού στελέχους της Ηλ. Κασιδιάρη, ο οποίος αναγνωρίστηκε από αυτόπτη μάρτυρα και συνελήφθη, για τη δολοφονική επίθεση πολυπρόσωπου τάγματος της Χρυσής Αυγής ενάντια στον φοιτητή Αλέξη Λάζαρη.

Ο συλληφθείς (σ.σ. ένας μέχρι τώρα) χρυσαυγίτης Χρήστος Ζέρβας είναι, σύμφωνα με ντοκουμέντα και όσα στοιχεία είδαν τη δημοσιότητα, έμμισθο ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, πυρηνάρχης της τοπικής οργάνωσης Αμπελοκήπων, υποψήφιος βουλευτής (και στις δύο τελευταίες βουλευτικές εκλογές, Γενάρη - Σεπτέμβρη 2015) και δημοτικός σύμβουλος της οργάνωσης, υπεύθυνος ασφάλειας της «Κεντρικής Διοίκησης» και βέβαια υπάλληλος στο γραφείο του Μιχαλολιάκου στη Βουλή, μισθοδοτούμενος από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Το ηγετικό στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης κατηγορείται για ληστεία κατά συναυτουργία και για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, για την επίθεση σε βάρος του φοιτητή, η οποία ξεκίνησε από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων.

Εκτός από την εικόνα του φοιτητή που είδε τη δημοσιότητα μέσω φωτογραφιών και είναι σοκαριστική, χαρακτηριστική είναι και η μαρτυρία του: «(...) Τότε ο ένας οπισθοχωρεί και έρχεται τρίτος που συμμετέχει στον ξυλοδαρμό. Συνεχίζανε να με βαράνε κι έρχεται ένας περαστικός, πιάνει το χέρι του ενός που με βάραγε, του λέει, τι θες, να τον σκοτώσεις; Σταματάει αυτός για ένα λεπτό, σηκώνεται να φύγει, σηκώνομαι κι εγώ για να μη μείνω κάτω, έχω φάει τις κλοτσιές και τις μπουνιές στο κεφάλι, είμαι ζαλισμένος». Και συνεχίζει: «Οταν σηκώνομαι είναι ένας τέταρτος που είναι λίγο πιο ψηλός και μου λέει "καλά είσαι, φίλε;". Λέω, όχι, δεν είμαι καλά. "Α, δεν είσαι καλά", μου λέει και μου ρίχνει ξανά μπουνιά και δεύτερη μπουνιά, ξαναπέφτω κάτω και δίνουνε σε έναν την μπλούζα και την τσάντα μου. Μου λένε "έλα, πάμε στα γραφεία". Φώναζα "άσε με, ρε φίλε!". Για δύο μέτρα με έσυραν προς τα γραφεία (...)». Μετά την επίθεση, όπως διηγείται: «Πιάνω το πρόσωπό μου, κατάλαβα ότι είχα αίματα (...) Είχα πόνο στο κεφάλι. Με χτυπούσαν μόνο στο κεφάλι. Και πίσω στον σβέρκο έφαγα κλοτσιά (...).
Ο Χρ. Ζέρβας (στον κύκλο δεξιά) με τον πυρηνάρχη Νίκαιας Γ. Πατέλη (αριστερά) και την Ουρ. Μιχαλολιάκου (κάτω), υπό τις προσταγές του Ηλ. Κασιδιάρη, σε «εκδήλωση» του τάγματος εφόδου Νίκαιας
Ο Χρ. Ζέρβας (στον κύκλο δεξιά) με τον πυρηνάρχη Νίκαιας Γ. Πατέλη (αριστερά) και την Ουρ. Μιχαλολιάκου (κάτω), υπό τις προσταγές του Ηλ. Κασιδιάρη, σε «εκδήλωση» του τάγματος εφόδου Νίκαιας

Μάλιστα, ο πατέρας του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη και χτες κατήγγειλε τέσσερις χρυσαυγίτες που χτυπούσαν τον γιο του μόνο στο κεφάλι. Αυτό ερμηνεύεται, όπως δήλωσε σε εφημερίδα, και ως απόπειρα δολοφονίας.
Μέχρι τώρα, έχουμε δει (σ.σ. στη δημοσιότητα φωτογραφίες) τον χρυσαυγίτη Χρήστο Ζέρβα μαζί με τον πυρηνάρχη Νίκαιας Γιώργο Πατέλη (το 2013) στην κεντρική πλατεία της περιοχής. Στις φωτογραφίες εικονίζεται, επίσης, στο πλευρό του πυρηνάρχη Νίκαιας και της Ουρανίας Μιχαλολιάκου. Στο τάγμα βρίσκεται και ο συνοδηγός του Γιώργου Ρουπακιά τη βραδιά της δολοφονίας, Γιάννης Καζαντζόγλου. Ολοι τους κρατάνε ξύλινα ρόπαλα, φοράνε κράνη, μπουφάν και γάντια μηχανής, ενώ το τάγμα επιθεωρεί το υπόδικο ηγετικό στέλεχος της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Ηλ. Κασιδιάρης. Στο τάγμα εφόδου διακρίνονται και άλλα μέλη του πυρήνα Νίκαιας. Η συγκέντρωση του τάγματος εφόδου είχε βιντεοσκοπηθεί και στο οπτικοακουστικό υλικό που δημοσιοποιήθηκε, οι χρυσαυγίτες εμφανίζονται να παίρνουν οδηγίες από τον Ηλ. Κασιδιάρη. Επίσης, τον είδαμε σε ρεπορτάζ του βρετανικού καναλιού «Channel 4» να εμποδίζει τη λήψη πλάνων και την είσοδο των ξένων δημοσιογράφων στους εσωτερικούς χώρους των γραφείων. Ο ίδιος έχει φωτογραφηθεί να μπαίνει στα γραφεία φορώντας μπλούζα στην οποία αναγραφόταν «Χρυσή Αυγή - Ασφάλεια».
Εδώ ο κατηγορούμενος ποζάρει στο φακό
Εδώ ο κατηγορούμενος ποζάρει στο φακό

Χτες, ήρθε και νέο ντοκουμέντο στη δημοσιότητα, που αναδεικνύει τη στενή σχέση του Ζέρβα με τον Μιχαλολιάκο. «Δείχνει» επιπρόσθετα τη στενή σχέση του αρχηγού και της «Κεντρικής Διοίκησης» της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή με τον πυρήνα της Νίκαιας.

Το ντοκουμέντο αυτό αφορά μια τηλεφωνική συνομιλία και τα πρόσωπα που συνομιλούν είναι ο Χρήστος Ζέρβας και ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γεώργιος Πατέλης. Συνομιλούν μόλις δύο μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 19/9/2013. Η κλήση γίνεται με πρωτοβουλία του Ζέρβα, την ώρα που η δολοφονική δράση του τάγματος εφόδου της Νίκαιας βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας και μερικές μέρες πριν ο Πατέλης συλληφθεί, μαζί με την ηγεσία της οργάνωσης. Και έχει σημασία γιατί ο Ζέρβας συνομιλεί απευθείας με τον Μιχαλολιάκο, στου οποίου το γραφείο είναι υπάλληλος, ενώ παράλληλα είναι και ο «υπεύθυνος ασφάλειας» των κεντρικών γραφείων στη Μεσογείων, δηλαδή επικεφαλής του τάγματος εφόδου της «Κεντρικής Διοίκησης».

Στον αποκαλυπτικό διάλογο που είδε τη δημοσιότητα, ομολογείται και η αγωνία των χρυσαυγιτών να μη βγουν οι συνομιλίες τους το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και προσπαθεί να καθησυχάσει τον Πατέλη, ο οποίος, πριν και μετά το έγκλημα, έχει ανταλλάξει πλήθος κλήσεων με τον περιφερειάρχη Πειραιά Ι. Λαγό, ενώ είναι αυτός που έχει ενεργοποιήσει το τάγμα εφόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: