Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ

news328c Ανωνύμου του Έλληνος

 Στην 6η θέση του Forbes βρίσκεται ο άρχοντας Μέσων Κοινωνικής Μαλακίας (Social Media) με περιουσία 58,6 δισ. ευρώ, που την απόκτησε και αυτό ιδρώνοντας καθημερινά! Δίκτυα πουλάει ο άνθρωπος να γράφει κάθε ηλίθιος και αγράμματος την ανοησία του και να αυνανίζεται για την... σοφία του.


Έχουμε, λοιπόν, 86,8 συν 58,6 ίσον 145,4 δισεκατομμύρια δολάρια για αέρα κοπανιστό, προπαντός μολυσμένο, την στιγμή, που πάνω από 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη «ζουν» (διάβασε πεθαίνουν) με... εισόδημα ένα ή δυο δολάρια την μέρα! Ο δεύτερος Κροίσος έχει 77,3 δισ. δολάρια και επαγγέλλεται γενικώς και αορίστως... επενδύσεις, δηλαδή φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Ο τρίτος, 74,1 δισ. δολάρια, ο μόνος, που κάνει κάτι χρήσιμο, ενδύματα, παρότι ο κόσμος είναι «γυμνός»! Ο πρωταθλητής των Κροίσων είδε την περιουσία του να αυξάνεται σε ένα έτος σχεδόν κατά 28 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πού είναι ο πρωτογενής και ο δευτερογενής τομέας της παραγωγής, με την κλασική οικονομική έννοια και μορφή, που θα θρέψει, θ’ αναπτύξει την ανθρωπότητα καθώς γίνεται αιώνες τώρα; Θέλω να είμαι, όταν ξεσπάσει Παγκόσμιος Πόλεμος -και όσο αργεί, θα συνταιριαστεί με οικολογική – περιβαλλοντολογική καταστροφή- να βλέπω τί σκατά θα τρώνε οι Δυτικοί προηγμένοι ηλίθιοι! Η μήπως νομίζετε ότι η γη θα «ανέχεται» για πολύ τις διαρκώς εντεινόμενες ανωμαλίες στην κατανομή πλούτου, που παράγει, αυτήν την ελεφαντώδη ανατροπή της ισορροπίας του περιβάλλοντος; Θα κάνει ένα ΜΠΡΑΦ, από αυτά, που μόνο εκείνη ξέρει, και θα αποκαταστήσει την ισορροπία, με ή χωρίς ανθρώπους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: