Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ

 Κατ'αντιγραφή της δράσης κατά του Ελληνικού λαού.. Πρώτα του λεηλάτησαν τα εισοδήματα και  μετά του χορηγούσαν δάνεια επιβίωσης.. Οι ίδιοι.. Διαχρονικά..
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Οπως έγινε γνωστό αργά χτες το βράδυ με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης προβλέπεται η χορήγηση έντοκου δανείου από τον ΕΦΚΑ στον ΕΔΟΕΑΠ ύψους μέχρι 10 εκατ. ευρώ για την κάλυψη ταμειακών αναγκών του ταμείου μας. Σύμφωνα με την τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, στον ΕΔΟΕΑΠ μπορεί να χορηγηθεί δάνειο έως και 10 εκατ. ευρώ σε τέσσερις ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τον Μάιο του 2017. Αυτό θα αποπληρωθεί εντόκως στον ΕΦΚΑ μέχρι τις 31.12.2017. Το επιτόκιο με το οποίο βαρύνεται το δάνειο αντιστοιχεί στο ποσοστό απόδοσης του Κοινού Κεφαλαίου Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Ασφαλιστικών Φορέων (Κοινό Κεφάλαιο) που διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος.

Η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στο πλαίσιο της ψήφισης του νομοσχεδίου στο οποίο έχει περιληφθεί.

Με την δανειοδότηση του ΕΔΟΕΑΠ, εκτιμάται οτι θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη πληρωμή των επικουρικών συντάξεων αλλά και τών λοιπών υποχρεώσεων του ταμείου έναντι των ασφαλισμένων.
Με εκτίμηση
Δημήτρης Θ. Καλαντζής
Εκρόσωπος των συνταξιούχων της ΕΣΗΕΑ
Πρόεδρος της Ε.Ε. του ΕΔΟΕΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: