Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΟΙ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ SNAP CHAT

Δισεκατομμυριούχοι οι 20χρονοι ιδιοκτήτες γνωστής εταιρείας μετά την είσοδο της στο χρηματιστήριο - Media
 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΟΙ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ SNAP CHAT


 Τι μας περνούν υποδόρια; Πως ιδού ο πλούτος που παράγει ο καπιταλισμός!! Μας κρύβουν όμως αν ο πλούτος αυτός αφορά τα υπόλοιπα 319, 999 εκατομμύρια των Αμερικανών που τα εξήντα από αυτά δεν έχουν ένα πιάτο στο τραπέζι τους και ένα μαξιλάρι για προσκεφάλι...Η πολυ-αναμενόμενη είσοδος στον χρηματιστήριο της Snap Inc, της μητρικής εταιρείας της δημοφιλούς υπηρεσίας επικοινωνίας Snapchat, έγινε χθες με την τιμή της μετοχής να φτάνει τα 24,48 δολ., 41% πάνω από την αρχική τιμή των 17 δολ.

Με την έναρξη των συναλλαγών η τιμή έφτασε τα 24 δολ., άγγιξε τα 26 δολ. μέσα στην ημέρα και τελικά έκλεισε στα 24,48 δολ. H συνολική αξία της Snap Inc. φτάνει τα 24 δισ. δολ. σπάζοντας διάφορα ρεκόρ μια και είναι η μεγαλύτερη IPO από το 2014 ενώ περιττό να αναφέρουμε ότι οι 20χρονοι ιδιοκτήτες της είναι αυτή τη στιγμή δισεκατομμυριούχοι.
Φυσικά όσα VCs και σχολεία επένδυσαν στην Snap Inc. είδαν μια τεράστια απόδοση στα χρήματά τους και τρίβουν τα χέρια τους.


Όχι, δεν διαβάσατε λάθος, το Γυνμάσιο-Λύκειο Saint Francis στη καρδιά της Σίλικον Βάλει επένδυσε 15.000 δολ. στο Snapchat πριν πέντε χρόνια και σήμερα αυτές οι μετοχές αξίζουν εκατομμύρια. Η κόρη ενός υπευθύνου VC πήγαινε σε αυτό το σχολείο και ο πατέρας έπεισε το σχολείο να κάνει αυτή την επένδυση. Βέβαια κάπου εδώ αναρωτιέσαι πόσο εξωπραγματική είναι για τη χώρα μας η είδηση ότι ένα σχολείο επένδυσε σε μια Startup υψηλού ρίσκου…

Από την άλλη πλευρά σχεδόν ταυτόχρονα με το άνοιγμα των συναλλαγών η Snap Inc. πήρε σύσταση για πώληση από μερικούς αναλυτές μια πιστεύουν ότι η εταιρεία θα δεχτεί έντονο ανταγωνισμό από μεγαλύτερες εταιρείες, το μοντέλο εσόδων από διαφημίσεις είναι ακόμα υπο-δοκιμή ενώ υπάρχουν αμφιβολίες αν οι άπειροι και νέοι CEOs θα μπορέσουν αντεπεξέλθουν στα νέα δεδομένα.
Πηγή: Startupper.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: