Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥΣ ΜΑΡΑΝΑΝ

ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥΣ ΜΑΡΑΝΑΝ


 Τέλος δεν έχουν τα καθεστωτικά πυροτεχνήματα! Τώρα στόχος έγιναν οι υπάλληλοι της βουλής!! Όχι ο λαός δεν μασάει γιατί δεν θέλει τη κατάργηση της πρώτης θέσης αλλά της τρίτης!!



Την ίδια ώρα που οι μισθοί έχουν γίνει αμοιβές ντροπής και τα κονδύλια του κράτους είναι απαραίτητα μέχρι δεκάρας, η Βουλή αποφάσισε να μοιράσει σε υπαλλήλους της επιδόματα μέχρι 150 ευρώ το μήνα, όσο μισός μισθός της γενιάς που παίρνει 300 ευρώ., και μάλιστα αναδρομικά από 1η Μαρτίου!

Το επίδομα θα παίρνουν οι μόνιμοι και όσοι έχουν σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, αορίστου χρόνου και πλήρους απασχόλησης υπάλληλοι της Βουλής με τις εξής ειδικότητες: Εκατόν πενήντα ευρώ (150) θα παίρνουν οι καθαριστές και καθαρίστριες και οι συντηρητές έργων τέχνης και αρχαιοτήτων, που ασχολούνται αποκλειστικά μ αυτές τις δουλειές. Εβδομήντα ευρώ (70) θα παίρνουν όσοι ασχολούνται στο Βρεφονηπιακό Σταθμό, στο Νηπιαγωγείο της Βουλής και στο Τμήμα Εργασιακού Αθλητισμού, κοινώς Γυμναστήριο. Τριάντα πέντε ευρώ (35) θα παίρνουν οι υπάλληλοι βιβλιοδεσίας, εκτύπωσης και τυπογραφείου της αρμόδιας διεύθυνσης.

Η… δρακόντεια απόφαση προβλέπει ότι οι προϊστάμενοι των τμημάτων, επίσης υπάλληλοι της Βουλής, θα διακόπτουν το επίδομα σε όποιον δεν κάνει τη δουλειά του! Οι λέξεις είναι φτωχές για να σχολιάσουν. Ερωτηματικά από τις μονιμοποιήσεις μετακλητών υπαλλήλων της Βουλής Σημαντικά ερωτήματα προκύπτουν από δημοσίευμα της «Καθημερινής», σύμφωνα με το οποίο μετακλητοί υπάλληλοι της Βουλής παραιτήθηκαν για να διοριστούν μετά ως υπάλληλοι αορίστου χρόνου. Και τούτο διότι ο Κανονισμός της Βουλής το απαγορεύει ρητά, αφού στο άρθρο 36 §1α, τονίζεται χαρακτηριστικά:

 «Απαγορεύεται η μετατροπή της εργασιακής σχέσης του μετακλητού υπαλλήλου που επάγεται διορισμό σε οργανική ή προσωποπαγή θέση μονίμου ή ιδιωτικού δικαίου προσωπικού της Βουλής». Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είχε υιοθετηθεί από την εποχή προεδρίας Πετσάλνικου (2010) μετά το σάλο που είχε προκληθεί από αθρόες μονιμοποιήσεις υπαλλήλων.

Σε κάθε περίπτωση, τρεις είναι οι χαρακτηριστικές περιπτώσεις υπαλλήλων που πλέον εργάζονται ως υπάλληλοι πλήρους απασχόλησης: 1. Υπάλληλος ο οποίος το προηγούμενο διάστημα εργαζόταν ως μετακλητή στο γραφείο του Ειδικού Γραμματέα της Βουλής Κ.Βασιλάκη. Ο διορισμός ως μετακλητού -βοηθητικού προσωπικού έγινε 22/11/2015 και τελικά στις 13/3/2017 (μετά, δηλαδή από τον διορισμό ως ΙΔΑΧ) εκδόθηκε η "διαπιστωτική πράξη" του Προέδρου της Βουλής για την "αυτοδίκαιη παραίτηση" του. 2. Πράξη διορισμού σε θέση ΙΔΑΧ με ημερομηνία 14/3/2017. Αρχικά (21/4/2015) προσελήφθη ως μετακλητή στο γραφείο της τέως Προέδρου (Κωνσταντοπούλου).


Ωστόσο, στις 14/10/2015 εκδίδεται διαπιστωτική πράξη απόλυσής της και δέκα μέρες αργότερα η ίδια επαναπροσλαμβάνεται ως μετακλητή στο γραφείο του νυν Ειδικού Γραμματέα και μετά γίνεται ΙΔΑΧ. 3. Υπάλληλος που εμφανιζόταν να είναι έως τις 14/10/2015 μετακλητή στο γραφείο του τέως γ.γ. Γ.Θαλάσση. Στις 30/10/2015 τοποθετήθηκε μετακλητή στο γραφείο πλέον του τότε νέου Προέδρου της Βουλής. Στις 17/6/2016 εμφανίζεται η πρόσληψή της ως Ειδική Σύμβουλος πια στο γραφείο του γ.γ. της Βουλής και στις 22/2/2017 δημοσιοποιείται πρόσληψή της πλέον ως ΙΔΑΧ.

Να πάρει πίσω την υπογραφή του ο Πρόεδρος της Βουλής

 Τα δημοσιεύματα σχετικά με τις μονιμοποιήσεις μετακλητών υπαλλήλων της Βουλής σχολιάζει με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο ... ευαίσθητος βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ).

«Οι προσλήψεις από το ΣΥΡΙΖΑ μετακλητών υπαλλήλων στη Βουλή με συμβάσεις αορίστου χρόνου είναι παράνομες βάση του Κανονισμού της Βουλής, Μέρος Β, άρθρου 36, παρ. 1α, όπως τροποποιήθηκε το 2013, οπότε και η Κοινοβουλευτική πλειοψηφία (ΠΑΣΟΚ) νομοθέτησε την απαγόρευση αυτή», αναφέρει ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

«Πρέπει να αντιδράσουν όλα τα κόμματα και ο Πρόεδρος της Βουλής να ανακαλέσει την υπογραφή του», τονίζει στην ανάρτησή του. Βουλή: Δεν έγινε καμία μετατροπή εργασιακής σχέσης μετακλητού υπαλλήλου Για ανακρίβειες κάνει λόγο ανακοίνωση της Βουλής, σχετικά με το δημοσίευμα της «Καθημερινής» περί μονιμοποιήσεων μετακλητών υπαλλήλων.

«Εάν είχε γίνει μια ενδελεχής δημοσιογραφική έρευνα, οι συντάκτες που γράφουν ή αναπαράγουν εν γνώσει τους ανακρίβειες θα είχαν αντιληφθεί ότι σε καμία περίπτωση, όπως άλλωστε αναφέρεται και στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, δεν έγινε μετατροπή εργασιακής σχέσης μετακλητού υπαλλήλου στη Βουλή», αναφέρει χαρακτηριστικά το σχετικό δελτίου Τύπου.

Σύμφωνα, δε, με τα στοιχεία που παρατίθενται ότι σήμερα στη Βουλή υπάρχουν 111 κενές οργανικές θέσεις μονίμων υπαλλήλων, 201 κενές θέσεις υπαλλήλων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου καθώς και 24 κενές θέσεις μετακλητών υπαλλήλων.

«Ο Πρόεδρος της Βουλής δεν επέλεξε τη δυνατότητα που έχει για να καλύψει αυτές τις θέσεις όπως επανειλημμένως είχε γίνει στο παρελθόν. Αντιθέτως εργάζεται συστηματικά ώστε να μειώσει τον αριθμό των μετακλητών υπάλληλων της Βουλής. Μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ληφθεί αποφάσεις που ήδη υλοποιούνται», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: