Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

ΦΑΜΕΛΟΣ : ΤΕΘΗΚΑΝ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ...

Φάμελλος: Η αξιολόγηση καθυστερεί γιατί τέθηκαν ζητήματα πέραν της συμφωνίας - Media
ΦΑΜΕΛΟΣ : ΤΕΘΗΚΑΝ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ...


Προσέξτε τη δόλια στρεψοδικία: Δεν ελέγχονται γι αυτό αλλά γιατί προσυπεγραψαν τη συμφωνία που κατήγγειλαν προεκλογικά.. «Στην πολιτική καλό είναι να μην λειτουργούμε με υποθέσεις και διαδόσεις. Η επιβεβαιωμένη θεσμική πληροφόρηση είναι ότι η χώρα μας, από το τέλος του Νοεμβρίου 2016, ήταν έτοιμη να συζητήσει και να ολοκληρώσει την β’ αξιολόγηση», δήλωσε νωρίτερα o αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, στον Ρ/Σ Alpha 9.89 FM.


Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Στηριζόμενοι στα πολύ καλά δημοσιονομικά, αλλά και παραγωγικά στοιχεία που εμφανίζει πλέον η οικονομία μας, δεν συζητάμε με τους δανειστές μας μόνο για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, αλλά για μια ευρύτερη συμφωνία, που θα περιλαμβάνει και το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους και το ζήτημα της ποσοτικής χαλάρωσης. Αυτό είναι το επιβεβαιωμένο σενάριο των διαπραγματεύσεων που έχουμε, σήμερα, μπροστά μας».
 

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι οι σημειούμενες καθυστερήσεις οφείλονται στο γεγονός, ότι κύκλοι εντός και εκτός της χώρας μας, έθεσαν ζητήματα πέρα και πάνω από τη συμφωνία, τα οποία δεν ήταν προϊόντα ευρωπαϊκής σύνθεσης και συνενόησης. Εντούτοις, «η Ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη λογική της ευρωπαϊκής συναίνεσης και στηριζόμενη στα πολύ καλά δημοσιονομικά και παραγωγικά στοιχεία που εμφανίζει πλέον η οικονομία μας, διεκδικεί το καλύτερο δυνατό για τους Έλληνες πολίτες».
 

Συνεπώς, «από την πλευρά της κυβέρνησης δεν επιβεβαιώνεται ότι έχουν παγώσει οι συζητήσεις τους τους δανειστές», συμπλήρωσε ο Σωκράτης Φάμελλος. «Η συζήτηση περιλαμβάνει μια συνολικότερη και αποτελεσματικότερη λύση, η οποία μπορεί να επιτευχθεί. Διανύουμε μια περίοδο όπου τα Υπουργεία δουλεύουν με την ατζέντα της χώρας και όχι με έτοιμα κείμενα από το εξωτερικό, τα οποία πριμοδοτούν τους λίγους έναντι των πολλών ή τη διαπλοκή τύπου Novartis ή Siemens», όπως επισημαίνει.
 

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι εάν, βέβαια, «κάποιοι θέλουν να δημιουργούν συνεχώς προσκόμματα, πέρα και πάνω από κάθε οικονομική θεωρία, είναι δικαίωμά τους. Αλλά, κρίνονται γι’ αυτό. Όπως κρίνονται και για το γεγονός ότι συχνά αναιρούν την θεσμική τους υπόσταση, αμφισβητώντας τα ίδια τους τα δεδομένα. Για παράδειγμα, κορυφαίοι εκπρόσωποι του ΔΝΤ έχουν δηλώσει το τελευταίο διάστημα, ότι τα στοιχεία της Ελληνικής οικονομίας είναι ενθαρρυντικά και θα πρέπει να επανεξετάσουν τους δείκτες τους».
 

Επιπλέον, ο Σ. Φάμελλος μίλησε για τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις σε χώρες της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι σαφώς οι εκλογές αυτές θα επηρεάσουν το Ευρωπαϊκό πολιτικό και το οικονομικό μείγμα. Ωστόσο, η χώρα μας πορεύεται με ηρεμία, αξιοποιώντας όλες τις συμμαχίες και συνεργασίες που έχει δημιουργήσει στην Ευρώπη, προς όφελος των Ελλήνων πολιτών.
«Παραμένουμε ήρεμοι και σταθεροί, δεν έχουμε κανένα λόγο να απαισιοδοξούμε. Διεκδικούμε το καλύτερο δυνατό για τη χώρα και την κοινωνία. Αυτό είναι το κριτήριο της διαπραγμάτευσης. Επιπλέον, στοχεύουμε σε ένα νέο πλαίσιο εργασιακών σχέσεων, με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Η νέα εργασία, η νέα παραγωγή, το νέο προϊόν είναι, εκ μέρους μας, η βασική ατζέντα της συζήτησης με τους θεσμούς», κατέληξε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: