Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ


 Για σύγχρονο και αποκλειστικά δημόσιου χαρακτήρα σύστημα υγείας..


 Ω, ναι .. Αυτά τα σταλινικά να τα ξεχάσετε.. Οι κλινικάρχες και οι μεγαλογιατροί διψούν για αίμα..



Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα οι υγειονομικοί στα δημόσια νοσοκομεία. Στην Αττική θα πραγματοποιηθούν στάση εργασίας από τις 11 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ. (λήξη της βάρδιας) και συγκέντρωση στις 12 μ. στην πλατεία Μαβίλη. Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή και στα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας. Στην υπόλοιπη χώρα οι υγειονομικοί προχωρούν σε 24ωρη απεργία.


Στη Θεσσαλονίκη, τα σωματεία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία καλούν σε συγκέντρωση στις 10 π.μ. έξω από την ΥΠΕ της Αριστοτέλους. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ καλεί σε συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο σαλόνι του νοσοκομείου. Στη Σάμο, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου καλεί στην 24ωρη απεργία και σε συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου. Στη Λευκάδα, ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου καλεί στην 24ωρη απεργία και σε συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο νοσοκομείο.


Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ, καλώντας όλους τους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας να διεκδικήσουν: Αμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα, τη μονιμοποίηση των επικουρικών και συμβασιούχων, να προσληφθούν οι εργολαβικοί με μόνιμη, σταθερή εργασία, ένταξη στα ΒΑΕ όσων εργάζονται στις αντίστοιχες συνθήκες. 

Σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση και κατάργηση όλων των πληρωμών και της επιχειρηματικής δράσης. Επίσης, καλεί τους εργαζόμενους να παραμερίσουν τις δυνάμεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού που βάζουν εμπόδια στον αγώνα, σημειώνοντας ότι υπονόμευσαν και αυτή την απεργία, κάνοντας ό,τι μπορούσαν για να μη γίνουν μαζικές Γενικές Συνελεύσεις στις Μονάδες Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: