Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗ ΔΕΗ


 Μιλούν τα καροκόλια (Πιτσιόρλας) για πολύ ισχυρή παράδοση κρατισμού σε όλα τα κόμματα που πρέπει να την υπερβούμε !!


Εσείς τους δώσατε το δικαίωμα της αμφισβήτησης του κράτους δια της ψήφου σας.. Τώρα ολοκληρώνεται η ανεπανόρθωτη ζημιά από το πανάκριβο τίμημα της βλακείας σας..Την ίδια στιγμή που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προωθεί όσο κανείς μέχρι σήμερα το «άνοιγμα» των εγχώριων αγορών Ενέργειας, στο πλαίσιο και της «ενιαίας αγοράς» της ΕΕ, και ετοιμάζεται για το «επόμενο βήμα» της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ, κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονταν χτες με «διαφορετικές» αντιλήψεις στο ζήτημα του κατάλληλου «μείγματος» για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στ. Πιτσιόρλα (στον ΣΚΑΪ), να κάνει λόγο περί:

 «πολύ ισχυρής παράδοσης κρατισμού» που υπάρχει σε όλα τα κόμματα και την οποία «πρέπει να υπερβούμε», και τον υπουργό Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη, με διπλή παρέμβαση - άρθρο στην «Εφ.Συν.» και συνέντευξη στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ - να καλεί την κυβέρνηση «να αντιταχθεί στον επιχειρούμενο κανιβαλισμό της ΔΕΗ» και στην προσπάθεια για πώληση μονάδων «σε εξευτελιστικές τιμές σε συγκεκριμένα ευρωπαϊκά και εγχώρια συμφέροντα».

Ο τελευταίος διευκρινίζει βέβαια πως δεν είναι «οπαδός παρωχημένων αντιλήψεων που δεν αντιλαμβάνονται τις αλλαγές που έχουν συμβεί στην ευρωπαϊκή αγορά Ενέργειας (...) Ούτε υπερασπίζομαι μονοπωλιακές καταστάσεις και ξεπερασμένα μοντέλα περασμένων δεκαετιών...».

Ταυτόχρονα, πληροφορίες έκαναν λόγο για αναμενόμενη συνάντηση του αρμόδιου υπουργού, Γ. Σταθάκη, με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τις «ενδιαφερόμενες» περιοχές για να τους ενημερώσει σχετικά με τις κυβερνητικές αποφάσεις, ενώ παρέμβαση για το θέμα έκανε χτες και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης, που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της «υπηρετεί εκ των πραγμάτων τα συμφέροντα των ανταγωνιστών της ΔΕΗ», χαρακτηρίζοντας το μοντέλο δημοπρασιών ηλεκτρικού ρεύματος «δωρεάν ιδιωτικοποίηση» και «μοντέλο Φρανκενστάιν, που οδηγεί τη ΔΕΗ στα πρόθυρα της χρεοκοπίας».

Τα παραπάνω κάνουν φανερό, ανάμεσα σε άλλα, ότι στο παρασκήνιο μαίνεται άγρια σύγκρουση επιχειρηματικών συμφερόντων τόσο για τον έλεγχο των κερδοφόρων κομματιών της ΔΕΗ, όσο φυσικά και για το «μοντέλο λειτουργίας» της εγχώριας αγοράς ηλεκτρισμού, επίσης κρίσιμο ζήτημα για μεγάλα τμήματα του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: