Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΖΗΤΑ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ-ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ Ο ΤΟΥΣΚ

Τουσκ: Δεν πρέπει να τιμωρήσουμε τη Βρετανία για το Brexit – Αντίθετος ο Σόιμπλε - Media
 ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΖΗΤΑ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ-ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ Ο ΤΟΥΣΚ


 Ουδέν εδιδάχθη ιστορικά το Ράιχ ! Αν νομίζουν πως καθυπόταξαν τους λαούς θα εκπλαγούν και κυρίως εδώ.. Δεν θα τους σώσει το τηλεοπτικό survivor που θα το επικαλούνται ξανά για να μην σβήσουν ως λαός.. Κάποτε ρωτώντας δεικτικά τον Χαρίλαο Φλωράκη έξω από από κάποια μπιλιάρδα της Στουρνάρα ποια μπορεί να είναι  η επαφή των νέων αυτών με την επανάσταση, μου απάντησε πως: "ετούτοι θα μπουν στη πρώτη γραμμή εσύ μπορεί όχι Ευγένιε.."Σιωπή...Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητεί να υπάρξουν «επαρκείς πρόοδοι» στις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από το μπλοκ, προτού ξεκινήσει τις συζητήσεις για τη μελλοντική σχέση μεταξύ των δύο, σύμφωνα με το προσχέδιο του εγγράφου στο οποίο περιγράφονται οι κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ για το Brexit.
Only once we have achieved sufficient progress on the withdrawal, can we discuss framework for the future.
— Donald Tusk (@eucopresident) 31 Μαρτίου 2017
Οι 27 χώρες μέλη είναι έτοιμες να καθορίσουν στη διάρκεια των προκαταρκτικών συνομιλιών «μεταβατικές ρυθμίσεις» για να περιοριστεί η αβεβαιότητα μετά το Brexit, αναφέρεται στο έγγραφο αυτό το οποίο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα παρουσιάσει σήμερα στη Μάλτα.
Στο μεταξύ όμως η Βρετανία καλείται να σεβαστεί όλες τις νομικές και οικονομικές της δεσμεύσεις προς την ΕΕ.

«Η ΕΕ των 27 ούτε έχει, ούτε πρόκειται να έχει τιμωρητική πολιτική απέναντι στην Βρετανία. Από μόνο του το Brexit είναι αρκτά τιμωρητικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τουσκ.
EU27 does not, will not pursue punitive approach. Brexit in itself is already punitive enough.
— Donald Tusk (@eucopresident) 31 Μαρτίου 2017
Στην άλλη άκρη ο Σόιμπλε

Αντίθετος με την στάση του Προέδρου του Ευρωπαικού Συμβουλίου εμφανίζεται – για ακόμα μια φορά – ο  Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα ο Σόιμπλε δήλωσε πως η ΕΕ  πρέπει να υιοθετήσει σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία για την έξοδό της από το μπλοκ έπειτα από 40 χρόνια που ήταν μέλος του.

"Θέλουμε να κρατήσουμε κοντά μας τους Βρετανούς, αλλά δεν υπάρχουν δικαιώματα χωρίς υποχρεώσεις", δηλώνει ο Σόιμπλε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Osnabruecker Zeitung.
Όπως είπε ο ίδιος, το κύριο ζήτημα στις συνομιλίες για το Brexit είναι να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες και για τις δύο πλευρές, αλλά πρόσθεσε ότι αυτό θα είναι δύσκολο εξαιτίας των πολλών σύνθετων ζητημάτων που εμπλέκονται και του διετούς χρονοδιαγράμματος.

Η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ενημέρωσε επισήμως την Τετάρτη τις Βρυξέλλες για την πρόθεση της χώρας της να αποχωρήσει από την ΕΕ ενεργοποιώντας έτσι τη διαδικασία των διετών διαπραγματεύσεων σχετικά με τους όρους του "διαζυγίου".
Σύμφωνα με τον Σόιμπλε, η Βρετανία δεν θα διατηρήσει την πρόσβαση που έχει σήμερα στην ευρωπαϊκή ενιαία αγορά, αν δεν αποδεχτεί τους κανονισμούς που συνδέονται με αυτή.

Κατά τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, ο στόχος δεν είναι να τιμωρηθεί η Βρετανία καθώς το Brexit θα πλήξει έτσι κι αλλιώς όχι μόνο την ίδια αλλά και όλες τις άλλες χώρες στην Ευρώπη.
"Αλλά φυσικά είναι σημαντικό να κρατήσουμε ενωμένη την υπόλοιπη ΕΕ", τόνισε ο Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι τα κράτη μέλη θα πρέπει να είναι προετοιμασμένα πως το Λονδίνο θα επιχειρήσει να δημιουργήσει αντιπαράθεση μεταξύ τους και γι’ αυτό θα πρέπει να είναι ενωμένα στις συνομιλίες με τη βρετανική κυβέρνηση.


Με πληροφορίες από το: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: