Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

ΛΙΠΟΨΥΧΗΣΕ Η ΡΑΪΚΟΥ


 Ευγένιος Ανδρικόπουλος


Παραιτήθηκε η Κυρία Ράϊκου αλλά η παραίτησή της δεν είναι κοινωνικά αποδεκτή. Οι δικαστικοί και κυρίως οι εισαγγελείς που είναι η προέκταση του κρατικού οφθαλμού, δεν λιποταχτούν. 
Διότι περί λιποταξίας πρόκειται. 
Ή επί το χείριστο. 
Λιποψυχία έναντι ενός πανίσχυρου υπόπτου. 
Μιας φαρμακευτικής εταιρίας. 
Της Novartis οι διασυνδέσεις της οποίας στους κρατικούς μηχανισμούς είναι πολυπλόκαμες. 


Αναμενόμενο. 
Θ’ αντιδρούσε.
 Διακυβεύονται μυθικά συμφέροντα. 
Θα επιστράτευε όλα τα διαθέσιμα μέσα ώστε να εκμηδενίσει τον θεσμοθετημένο αντίπαλό της,  κυρίαρχο των οποίων είναι ο εξωνημένος Τύπος. 

Η έκπληξη επομένως δεν προέκυψε από τη δράση της Νοβάρτις, αλλά από την αντίδραση της θωρακισμένης θεσμικά εισαγγελέως. 

Όταν επελέγη να υπηρετήσει ισοβίως – όχι μονίμως επειδή οι δικαστικοί λειτουργοί είναι ισόβιοι, δεν είναι απλώς μόνιμοι ως οι δημόσιοι υπάλληλοι- τον ελληνικό λαό πρώτον: 

Ορκίστηκε στο όνομά  του και οι άμεσα και δίχως ετέρας εκτελεστές αποφάσεις της, εν ονόματί του εκδίδονται και δεύτερον:
 Όσοι διαθέτουν τις πνευματικές και σωματικές τους δυνάμεις στην υπηρεσία ενός λαού τελούν -στη περίπτωση που καθ’ οιονδήποτε τρόπο απειληθούν- υπό το καθεστώς άμεσης και αποτελεσματικής προστασίας. 

Κατά συνέπεια δεν υπάρχουν εντός του κράτους δυνάμεις υπέρτερες των ανακριτικών αρμοδιοτήτων τους. Κι όμως η Κ. Ράϊκου αποστασιοποιήθηκε της εντεταλμένης θέσης της υποδεικνύοντας εμμέσως πλην σαφώς πως αυτό συνέβη κατόπιν μιας σειράς -άκουσον άκουσον- πιεστικών δημοσιευμάτων. 

Γράφει η ίδια :  

 «Τις τελευταίες ημέρες μετά από σειρά ερευνών και επίπονης προσπάθειας καταφέραμε να συλλέξουμε και να επεξεργαστούμε τα πρώτα κρίσιμα και ουσιώδη στοιχεία που οδηγούν μετά βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι μεγάλος αριθμός κρατικών αξιωματούχων (κυρίως ιατρών δημόσιων νοσοκομείων) δωροδοκούνταν απευθείας από λογαριασμό της εταιρείας Novartis Ελβετίας, με εμβάσματα σημαντικών χρηματικών ποσών που κατατίθεντο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι αντίστοιχα εμβάσματα εισέρχονταν από τον ίδιο λογαριασμό, επίσης απευθείας, σε λογαριασμούς νομικών προσώπων, τα οποία πιθανολογούνται ότι χρησίμευαν ως οχήματα προκειμένου να διοχετευθούν ως "δώρο" στους τελικούς αποδέκτες τους, προφανώς αξιωματούχους. Αυτό σήμανε αμέσως συναγερμό στην υπηρεσία μας γιατί προμήνυε πιθανή ύπαρξη παρόμοιων εμβασμάτων και σε άλλους εμπλεκόμενους, ενδεχομένως και πολιτικούς, δεδομένου ότι δεν έχει περιέλθει το σύνολο των αιτηθέντων στοιχείων στην υπηρεσία μας. Το συνολικό ποσό που κατευθύνθηκαν στους παραπάνω ανέρχεται με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, περίπου σε 28 εκατομμύρια ευρώ».

Σύμφωνα με την δική της περιγραφή βρέθηκε μια ανάσα μακριά από τους υπόπτους διαχείρισης μαύρου χρήματος και ίσως όχι μόνον. 
Τι επομένως την οδήγησε στη παραίτηση; 
Τα πιθανά ονόματα των πανίσχυρων ενόχων; 
Το αντίθετο όφειλε να συμβεί. 

Να ατσαλωθεί, να πεισμώσει και να διεισδύσει το νυστέρι της βαθύτερα στη σήψη, ώστε να αφαιρεθούν οι όποιοι καρκινικοί όγκοι έχουν ριζώσει στο σώμα του έθνους.. 
 Αντ’ αυτού έραψε πανικόβλητη τη χαίνουσα πληγή εγκαταλείποντας τον λαό στον κίνδυνο των αλλεπάλληλων μεταστάσεων. 

Η κ. Ράϊκου φυγοδίκησε. Λιποτάχτησε εν αντιθέσει με ιστορικούς προγόνους της που δεν δίστασαν να αντιπαραταχθούν στην υψίστη αρχή. Την ελέω θεού μοναρχία του Οθωνα ή τον τότε υποψήφιο δικτάτορα Παπαδόπουλο.. Τσερτσέτηδες Πολυζωΐδηδες Σαρτζετάκηδες και Δελαπόρτες δεν γεννάει η δική μας γενιά. Μόνο reality τηλεπερσόνες πανελίστες, πολιτικούς λακέδες και οικονομικούς νταβατζήδες.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: