Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

ΒΟΥΛΗ: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ

 ΒΟΥΛΗ: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ


ΚΚΕ: Ξεχειλίζει η κοροϊδία των νησιωτών.. 


Με αφορμή την ειδική συνεδρίαση που έγινε στην Ολομέλεια της Βουλής για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων έσπευσαν να διαβεβαιώσουν ότι «πατριωτισμός» γι' αυτούς είναι η προώθηση των σχεδιασμών του εγχώριου κεφαλαίου, ενώ πήγε «σύννεφο» ο εμπαιγμός απέναντι στους νησιώτες.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, στην εισήγησή του έκανε ειδική αναφορά στη σημαντική «γεωστρατηγική θέση των Δωδεκανήσων», ενώ αναφερόμενος στο «ολοκληρωμένο πρόγραμμα νησιωτικών πολιτικών» της κυβέρνησης, παρουσίασε ως κατόρθωμα ότι «στελεχώνονται όλα τα Κέντρα Υγείας και τα Πολυδύναμα Ιατρεία με αγροτικούς γιατρούς» και όχι βέβαια με τις ειδικότητες που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι των νησιών, και πως «στον τομέα των μεταφορών, προωθούμε άμεσα το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία των υδατοδρομίων στα νησιά μας»! Αυτό, όταν ειδικά το χειμώνα οι νησιώτες βλέπουν τα καράβια με το κιάλι, χώρια τα πανάκριβα εισιτήρια.
 
Η τοποθέτηση του ΚΚΕ

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σταύρος Τάσσος, αφού έκανε ειδική αναφορά στη δράση του Εθνικού Μετώπου Πανδωδεκανησιακής Απελευθέρωσης (ΕΜΠΑ), που ιδρύθηκε με απόφαση του ΚΚΕ, και στις διώξεις, φυλακίσεις και εξορίες των στελεχών τους, στη συνέχεια αναφέρθηκε στις επικίνδυνες εξελίξεις που «τρέχουν» στο Αιγαίο με την επιθετικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας, στο φόντο των οξύτατων ανταγωνισμών των αστικών τάξεων των χωρών της περιοχής και των ιμπεριαλιστικών σχεδίων που προωθούνται από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση και στον ανταγωνισμό τους με Ρωσία, Κίνα κ.λπ. για τις πηγές Ενέργειας και τους δρόμους μεταφοράς.
Ανέδειξε τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και των άλλων αστικών κομμάτων, που αποδίδουν καθησυχαστικά την κλιμάκωση των διεκδικήσεων της Τουρκίας σε εσωτερικά της προβλήματα, αλλά και γιατί εμφανίζουν το ρόλο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ ως εγγυητών της σταθερότητας και ασφάλειας της περιοχής.

Τόνισε ότι 70 χρόνια από την ενσωμάτωση οι νησιώτες αυτό που βλέπουν είναι να πληρώνουν τη νύφη, όπως όλος ο λαός, για τα κέρδη του κεφαλαίου. Ειδικά αυτήν την περίοδο αντιμετωπίζουν την ένταση της φορολεηλασίας, την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, που σημαίνει ότι έχει πάει περίπατο η περιβόητη «νησιωτικότητα», την αποψίλωση όλων των υπηρεσιών Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας κ.λπ., τις ιδιωτικοποιήσεις. Σημείωσε πως την ώρα που «νερό, απορρίμματα, δημόσια ακίνητη περιουσία, παραλίες, προστατευόμενες περιοχές Natura, λιμάνια, μαρίνες, συγκοινωνίες, όλα είναι διαθέσιμα για κερδοφόρες μπίζνες στους καπιταλιστές», δεν υπάρχει καμία ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών στους τομείς της αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής θωράκισης, χώρια τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

«Η επέτειος της απελευθέρωσης και της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου αποτελεί πηγή άντλησης συμπερασμάτων για τους νησιώτες», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, καλώντας σε οργάνωση της πάλης τους για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: