Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ


 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ




Παρεμβαίνοντας στη χτεσινή συζήτηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, επισήμανε ότι το μεγαλύτερο σκάνδαλο για τον ελληνικό λαό είναι τα δισ. που πληρώνει ο εργαζόμενος, ο επαγγελματίας, ο φτωχός αγρότης, «γιατί οι μεγάλοι δεν πληρώνουν τίποτα», για στρατιωτικές, πολεμικές δαπάνες που συνδέονται με το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τα επιθετικά τους σχέδια, αντί αποκλειστικά για την υπεράσπιση της άμυνας, της κυριαρχίας της χώρας και των συνόρων της.

Φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα, για τα οποία κάλεσε τη σημερινή κυβέρνηση που ακολουθεί τα «έργα» των προηγούμενων, να απαντήσει, υπογράμμισε ότι απόφαση του ΝΑΤΟ είναι το 40% των Ενόπλων Δυνάμεων κάθε χώρας - μέλους να είναι δυνάμεις ταχείας επέμβασης, προφανώς όχι για την υπεράσπιση των συνόρων. Αναφέρθηκε στις 13 πολεμικές αποστολές της Ελλάδας που είναι εκτός συνόρων, αλλά και στο βασικό οπλισμό που παίρνει η Ελλάδα και καθορίζεται κατά 90% από τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ.

Αναφερόμενος στο θέμα των «Leopards», υπογράμμισε ότι πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο, θυμίζοντας: «Είναι βαριά τεθωρακισμένα όπλα, κινούνται μόνο σε πεδιάδες. Οταν αποφασίστηκε η αγορά τους, δεν υπήρχαν γέφυρες να τα σηκώσουν. Μπορούν να αμυνθούν τα νησιά με τα "Leopards"; Οχι. Πέρα από τα τεράστια προβλήματα που είχαν, από βλάβες στα πυροβόλα, στις ερπύστριες, μέχρι έλλειψη πυρομαχικών κ.λπ.». Ανέφερε ότι ακόμα και ανώτατοι αξιωματικοί είπαν ότι είχαν αγοραστεί παραπάνω από όσα χρειάζονταν και πως «χρειάζεται άλλος συνδυασμός για την άμυνα της χώρας με βάση τις ιδιομορφίες που υπάρχουν».

Παράλληλα, χαρακτήρισε κόλαφο την απόφαση της ΕΕ για την αμυντική βιομηχανία της χώρας, στην οποία προβλέπεται ποιες χώρες θα παράγουν τέτοιο υλικό. Αυτό την ίδια στιγμή που «η Ελλάδα θα μπορούσε να καλύψει όχι όλες - είναι αδύνατο με το μέγεθος που έχει - αλλά πάρα πολλές πλευρές της άμυνάς της, γιατί έχει και τεχνογνωσία και επιστημονικό προσωπικό», σημείωσε ο Θ. Παφίλης.
 
Απορρίπτουν και τις ελάχιστες προτάσεις

Ο ειδικός αγορητής του Κόμματος, Σάκης Βαρδαλής, ανέφερε πως «το ΚΚΕ έχει καταθέσει επανειλημμένα προτάσεις που θα μπορούσαν να συμβάλουν στον περιορισμό αυτών των φαινομένων», της διαφθοράς και της διαπλοκής, «ακόμα και σήμερα, αφού η ριζική τους αντιμετώπιση προϋποθέτει βαθύτερες αλλαγές. Πρόκειται για προτάσεις όπως ονομαστικοποίηση όλων των μετοχών και των διαφόρων τίτλων - ομόλογα, έντοκα γραμμάτια κ.λπ. - ώστε να μπορεί να γίνει έλεγχος ως προς το τι κατέχει ο καθένας, έλεγχος στην εξαγωγή κεφαλαίων από τη χώρα προς κάθε προορισμό, απαγόρευση των λεγόμενων εξωχώριων, offshore εταιρειών, κατάργηση του φορολογικού, τραπεζικού, επιχειρηματικού και εμπορικού απορρήτου, με άλλα λόγια κατάργηση όλων των λεγόμενων "απορρήτων".

«Ολες αυτές, όμως, οι προτάσεις σκοντάφτουν στην άρνηση των αστικών κομμάτων και των κυβερνήσεών τους, που τις απορρίπτουν όπως ο διάολος το λιβάνι» και που τώρα δήθεν «σήκωσαν για μια ακόμη φορά τη σημαία της διαφάνειας», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: