Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

NEA ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΚΙΛΝΤΙΡΙΜ


Νέα πρόκληση Γιλντιρίμ: Αμφισβητεί 130 βραχονησίδες στο Αιγαίο- Ενόχληση για τους «8» - Media
 Αμφισβητεί την ιδιοκτησία 130 βραχονησίδων ! Γιατί; Επειδή παίζει με μια φωτιά που αν εκραγεί θα καεί ο Τούρκικος λαός  και όχι ο ίδιος..Σε νέες δηλώσεις-πρόκληση προχώρησε χθες ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα έκανε λόγο για 130 βραχονησίδες στο Αιγαίο που είναι «υπό αμφισβήτηση».

Σχολίαζοντας, δε, τις δηλώσεις Καμμένου για το Αιγαίο είπε ότι «δεν έχουν κανένα νόημα για εμάς» προσθέτοντας, όπως μεταδίδει η Hurriyet, ότι υπάρχουν 130 βραχονησίδες το καθεστώς κυριότητας των οποίων δεν είναι βέβαιο.
Έκανε λόγο επίσης για «προβλήματα στο Αιγαίο που δεν είναι καινούργια αλλά έχουν μακρά ιστορία».

Από τη συζήτηση του Τούρκου πρωθυπουργού με δημοσιογράφους δεν θα μπορούσε να απουσιάσουν και οι αναφορές για την υπόθεση των 8 στρατιωτικών που δεν εκδόθηκαν στην Τουρκία λέγοντας ότι «η εξέλιξη αυτή μας προκαλεί ενόχληση».
 

«Έχω στείλει επιστολή στον κ. Τσίπρα γι' αυτό. Σε αυτήν εκφράζω εκ νέου την προσδοκία μας για την έκδοση αυτών των ανθρώπων με την επανεξέταση των σχετικών αποφάσεων στο πλαίσιο του νόμου» είπε ο κ. Γιλντιρίμ διευκρινίζοντας ότι έχει στείλει πρόσφατα την επιστολή στον Έλληνα πρωθυπουργό και δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση.
 

Κάλεσε, επίσης την Αθήνα να εκδόσει τους «8» στην Τουρκία «όπως έκαναν οι άλλοι γείτονες».
Συνεχίζοντας είπε πως η Τουρκία έχει «τη δύναμη να απαντήσει σε κάθε εχθροπραξία» ενώ έκανε λόγο επίσης για «προβλήματα στο Αιγαίο που δεν είναι καινούργια αλλά έχουν μακρά ιστορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: