Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΧΑΖΟΣ Ή ΠΑΝΟΥΡΓΟΣ;

petropoulos 
 Απίστευτο !! Πολίτης τρόλαρε τον Πετρόπουλο για τις εισφορές κι εκείνος το πίστεψε !!



Θα θυμάστε την (απίστευτη) δήλωση του Τάσου Πετρόπουλου ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες όχι μόνο είναι δυσαρεστημένοι, αλλά του ζητούν να πληρώνουν μεγαλύτερες εισφορές, προσδοκώντας μεγαλύτερες συντάξεις.
«Με σταματούν και μου ζητούν να αυξήσω τις εισφορές», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Πετρόπουλος (Στα χνάρια του Γιώργου Παπανδρέου, να μην ξεχνιόμαστε).
Ο «Ελεύθερος Τύπος «εντόπισε» τον άνθρωπο που σταμάτησε τον υφυπουργό και του ζήτησ-υποτίθεται- να αυξήσει τις εισφορές



Ποιος τρολάρει ποιον; Θα μπορούσε να είναι το ερώτημα για όλα όσα συμβαίνουν τελευταία με τις δηλώσεις -«γκάφες» κυβερνητικών στελεχών.
Μια από αυτές ανήκει στον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσο Πετρόπουλο, ο οποίος, στα… χνάρια του Γιώργου Παπανδρέου και της περιβόητης ατάκας του για τον συνταξιούχο που θα προσέφερε τη σύνταξή του ώστε να σωθεί η χώρα, δήλωσε πως οι ελεύθεροι επαγγελματίες τον ευχαριστούν για τις νέες ασφαλιστικές εισφορές που καλούνται να πληρώσουν.


Ο κ. Πετρόπουλος στην προσπάθειά του να ωραιοποιήσει την κατάσταση έκανε σχετικές αναφορές (στη Βουλή και σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ). Σε μια από αυτές έφερε και ένα παράδειγμα, ατυχές όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια. Οπως είπε, «κάποιος μου έκανε παράπονα για τις μειωμένες εισφορές επειδή θα λάβει μειωμένη σύνταξη…». Μάλιστα, ανέφερε ότι είναι πολλοί αυτοί που του ζητούν να υπάρχει η δυνατότητα να καταβάλλουν παραπάνω εισφορές τονίζοντας πως «αυτή είναι μια πραγματικότητα». Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι πως ο πολίτης που του έκανε παράπονα ήθελε απλώς και μόνο να τον τρολάρει!


Πρόκειται για τον Γιώργο Μπιλλίνη, ο οποίος ισχυρίζεται πως είναι ο άνθρωπος που συνάντησε τον υφυπουργό. Μάλιστα, το κοινοποίησε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.
Στο post του γράφει χαρακτηριστικά: «Χθες συνάντησα τυχαία τον υφυπουργό Εργασίας Πετρόπουλο. Σκέφτηκα να τον τρολάρω. Του λέω λοιπόν ότι οι εισφορές μου με τον νέο τρόπο υπολογισμού είναι πολύ χαμηλότερες από τις προηγούμενες και αισθάνομαι ότι δεν επαρκούν για να λάβω αξιοπρεπή σύνταξη, εάν και όταν … και θα επιθυμούσα να πληρώνω τουλάχιστον όσα πλήρωνα μέχρι σήμερα. Ο άνθρωπος προφανώς το πίστεψε και από το πρωί έχει ξεσκιστεί να επαναλαμβάνει σε δηλώσεις του αυτά που του είπα».


Οπως ήταν αναμενόμενο, μέσα σε λίγα λεπτά προκλήθηκε χαμός στα social media με τα σχόλια να πέφτουν… βροχή. Οι χρήστες, όπως φαίνεται και από τα γραφόμενά τους, χάρηκαν ιδιαίτερα το τρολ.
«Γιώργο, δική σου δουλειά είναι η τρέλα που ξεστομίζει από το πρωί ο παλαβός;», γράφει χρήστης. Αλλος σχολιάζει: «Οφείλουμε πολλά… Φτιάξαμε καινούργιο συκώτι από τα γέλια. Οι άνθρωποι δεν παίζονται! Μετά τον Μάρδα και τις απαντήσεις στους επενδυτές του facebook τώρα και αυτό!».


Το πάρτι για τις δηλώσεις του Πετρόπουλου συνεχίστηκε και στο twitter. «Αυτός που σταμάτησε τον Πετρόπουλο και ζητούσε και άλλες εισφορές ήταν ο Καρανίκας που θέλει αύξηση, ε;», σχολιάζει χρήστης ενώ άλλος γράφει: «Να πετύχω τον Πετρόπουλο στο δρόμο, να τον παρακαλέσω θερμά να μου αυξήσει ΕΝΦΙΑ, εισφορές, καύσιμα, τσιγάρα και ό,τι άλλο έχει ευχαρίστηση».
Πάντως, χθες ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων δήλωσε (στο Πρακτορείο 104,9 FM): «Φαίνεται πως όποιος μπαίνει στο ρουθούνι της Ν.Δ. πρέπει τουλάχιστον να παρουσιάζεται γραφικός (…) Μου είπαν στη Βουλή ότι οι ασφαλισμένοι βλέπουν εφιάλτες εμένα και τον Κατρούγκαλο για τις υψηλές εισφορές».


Τόνισε δε ότι οι υψηλές εισφορές που ίσχυαν είχαν οδηγήσει 750 χιλιάδες επαγγελματίες να μην μπορούν να πληρώνουν. «Είναι αλήθεια ότι επαγγελματίες έβγαιναν από τα καταστήματά τους και μου έλεγαν ευτυχώς που έγινε αυτή η ρύθμιση για να μπορούμε να πληρώσουμε», τόνισε.
Και συμπλήρωσε λέγοντας ότι -όπως ενημέρωσε και στη Βουλή- επαγγελματίες τού έχουν ζητήσει να εξετάσει τη δυνατότητα όσοι μπορούν να καταβάλλουν υψηλότερες εισφορές για να εξασφαλίσουν και μεγαλύτερη σύνταξη. «Αντί να δουν την ουσία, χλευάζουν εμένα και την αλήθεια», είπε, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Ζήτησε δε να είναι προσεκτικοί όσοι μπαίνουν στο παιχνίδι της «δολοφονίας», όπως είπε, «χαρακτήρων».
ΒΑΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: