Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
 
 
Τα ΜΜΕ εργαλείο χειραγώγησης στα χέρια του κεφαλαίου


 Οι όμιλοι που δραστηριοποιούνται στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης δεν θα μπορούσαν να εξαιρεθούν της ευνοϊκής μεταχείρισης.
Τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα ΜΜΕ δεν ξεφεύγουν, αντίθετα επιβεβαιώνουν τον κανόνα της ευνοϊκής μεταχείρισης και, μάλιστα, χωρίς διασφαλίσεις για την αποπληρωμή τους.

Και βέβαια, με τη συγκρότηση της Επιτροπής επιχειρήσατε, κύριοι της κυβέρνησης, να συσκοτίσετε το γεγονός ότι καθημερινά, διαχρονικά, παραβιάζεται κάθε έννοια αντικειμενικής ενημέρωσης, από τα μέσα ενημέρωσης - ιδιωτικά αλλά και κρατικά.
Γιατί τα ΜΜΕ παραμένουν στην ιδιοκτησία του μεγάλου κεφαλαίου και με διάφορους τρόπους αυτά τα συμφέροντα προσπαθούν να υπηρετήσουν.
Και γνωρίζετε πολύ καλά πως ο έλεγχος της ενημέρωσης αποτελεί εργαλείο χειραγώγησης και ενσωμάτωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας.
Και οι μεγάλοι χαμένοι πάλι θα είναι οι εργαζόμενοι σε αυτά τα μέσα και το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση.

Αυτό είναι το βασικό.

Και μη μας πείτε πάλι ως επιχείρημα για τον έλεγχο στον ΔΟΛ.
Οι εξελίξεις αυτές συνδέονται τόσο με την πορεία της ίδιας της κρίσης και τον αντίκτυπό της στα ΜΜΕ, όσο και με την προσπάθεια της κυβέρνησης να ευνοήσει την αναδιανομή της πίτας στο χώρο των ΜΜΕ, προωθώντας τις δικές της συμμαχίες, όπως κάνει βέβαια κάθε αστική κυβέρνηση.
Ανέκαθεν η εκάστοτε διακυβέρνηση επεδίωκε να δημιουργεί φιλικές σχέσεις με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, να δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον γι' αυτήν, έλεγχε όπως λέμε αυτά τα μέσα και φυσικά έλεγχε κυρίως τα κρατικά οπωσδήποτε μέσα ενημέρωσης.

Ετσι και η σημερινή διακυβέρνηση προσπάθησε και ξαναπροσπαθεί να ξαναμοιράσει την πίτα της Ενημέρωσης σε παλιούς και νέους επιχειρηματικούς ομίλους.
Σ' αυτή τη βάση βρίσκεται και η αντιμετώπιση απ' το κεφάλαιο των κομμάτων που εξυπηρετούν τα συμφέροντά του.

Η ευνοϊκή δανειοδότηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αποτελεί μια πλευρά αυτής της στήριξης. Οι πολιτικές ευθύνες είναι δεδομένες.
Η περαιτέρω διερεύνηση των ευρημάτων της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ και τυχόν βέβαια ποινικές ευθύνες αποτελούν υπόθεση των αρμόδιων Αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: