Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

ΑΣΗΚΩΤΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ..

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΣΑ
 ΑΣΗΚΩΤΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ..


Ας πρόσεχαν τι και ποιους επιλέγουν στη κορυφή της συνδικαλιστικής τους ιεραρχίας.. Είναι βαριά η καλογερική σας λέω... Δεν είναι τσίρκο ούτε και τηλεοπτικά παράθυρα η καρέκλα του προέδρου στον ΔΣΑΝέες μεγάλες επιβάρυνσ στις ήδη αυξημένες εισφορές του Ιανουαρίου αναμένεται να δουν τους επόμενους μήνες χιλιάδες δικηγόροι αλλά και όσοι αυτοαπασχολούμενοι ασφαλίζονται για επικούρηση και εφάπαξ. Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ εκτιμούν ότι στα ειδοποιητήρια με τις εισφορές που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Ταμείου εντός του Μαρτίου θα περιλαμβάνονται εισφορές επικούρησης 3,5% για τον εργαζόμενο και 3,5% για τον εργοδότη και εφάπαξ 4% για τον εργαζόμενο, όπου προβλέπεται υποχρεωτική υπαγωγή στους συγκεκριμένους κλάδους.


Ειδικά για τους δικηγόρους, οι οποίοι διαπιστώνουν πλέον στην πράξη την αύξηση των εισφορών, η «αφαίμαξη» του εισοδήματός τους θα συνεχιστεί λόγω της υποχρέωσης ταυτόχρονης καταβολής, τόσο των εισφορών του παρελθόντος έτους όσο και των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών. Μάλιστα, με επιστολή του προς τον αρμόδιο υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Βασίλης Αλεξανδρής, ζητεί την παράταση της προθεσμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών του 2016 και δυνατότητα καταβολής τους σε 12 μηνιαίες δόσεις, χωρίς επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους. Να σημειωθεί ότι η προθεσμία πληρωμής των εισφορών για το 2016 λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2017.


Οι δικηγόροι επισημαίνουν ότι ειδικά για τον κλάδο τους, η πληρωμή των τρεχουσών εισφορών με βάση το εισόδημα του 2015 οδηγεί σε πλασματική και αναδρομική επιβάρυνση, εξαιτίας της αποχής του περασμένου έτους, που έχει ως αποτέλεσμα τα έσοδα του 2015 να εμφανίζονται σημαντικά αυξημένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: