Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΒΕΡΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

  ΒΕΡΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Η καπιταλιστική κρίση γελοιογραφημένη από τους καρναβαλιστές!!!

Βέρος «κομμουνιστής» θα είναι ο φετινός Βασιλιάς Καρνάβαλος, τουλάχιστον ως προς το μήνυμα που θα περνά στους υπηκόους του! Και μάλιστα «θεωρητικός» του Κομμουνισμού. Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος 2017 δεν θα περνά ένα απλό μήνυμα για την λιτότητα, την ανεργία, την κατάντια των Ελλήνων. Δεν θα είναι απλά και μόνο μία κραυγή διαμαρτυρίας, με την μορφή της σάτιρας απέναντι στις δυσκολίες που έχει επιβάλει το μνημόνιο ή η πολιτική που ακολουθούν οι κυβερνήσεις, κάτω από τις επιταγές των δανειστών.

Θα είναι επί της ουσίας, μία αναπαράσταση μιας εκ των βασικών θεωριών του Καρλ Μαρξ, ο οποίος στο έργο του (και ειδικά στο «Κεφάλαιο»), ως γνωστόν, άσκησε δριμεία κριτική κατά του καπιταλισμού.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή του άρματος του «Βασιλιά», Πέτρου Βρυώνη,  το άρμα θα αναπαριστά την θεωρία του Καρλ Μαρξ και του Φρίντριχ Ένγκελς για τα πολλά πρόσωπα του καπιταλισμού τα οποία θα μεταβάλλονται και θα διαμορφώνονται, με το πέρασμα των χρόνων.

Αλλωστε ο ίδιος ο Μαρξ έλεγε πως ο καπιταλισμός αλλάζει συνεχώς πρόσωπα και έχει την τάση να γίνεται ολοένα και πιο σκληρός απέναντι στον λαό και στην εργατική τάξη, έχοντας σαν απώτερο στόχο την πλήρη επικράτηση του κεφαλαίου και την υποδούλωση των λαϊκών στρωμάτων.

Ο βασιλιάς Καρνάβαλος θα είναι ο καπιταλιστής που το βασικό και κεντρικό του πρόσωπο θα θυμίζει κάτι σε πειρατή, όμως θα αλλάζει συνεχώς προφίλ και θα μεταλλάσσεται παίρνοντας κάθε φορά  διάφορους ρόλους.




Ρόλοι που θα αναπαριστώνται με την μορφή «μικρών καρνάβαλων» πάνω στο… πειρατικό καράβι του άρματος. Στο καράβι αυτό ο λαός θα τραβά το κουπί, έχοντας φτάσει στο σημείο της πλήρους υποδούλωσης του και οι πλούσιοι θα περνούν καλά και θα γλεντούν, χορεύοντας και πίνοντας πάνω στο υποτιθέμενο κατάστρωμα. Το αποτέλεσμα, βλέπετε, είναι το ίδιο, όπως η υποστηρίζει ο μαρξισμός, όσα πρόσωπα και αν αλλάξει ο καπιταλισμός.
Ο εμπνευστήςδηλώνει πως το άρμα του βασιλιά Καρνάβαλου, δικαιώνει την θεωρία του Μαρξισμού! Οσο για τον Καπιταλισμό; Τα μνημόνια, το ΔΝΤ, τα capitalcontrolsκαι τα δεινά των Ελλήνων, αποδεικνύουν στην πράξη τα τελευταία 8 χρόνια… την πιο σκληρή μορφή του.
πηγή deve

Δεν υπάρχουν σχόλια: